BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,80
ALTIN 2.403,42
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan El Nusra için ne dedi?

Hükümetin El Kaide'ye yakınlığıyla bilinen El Nusra'ya sıcak baktığı iddialarına Başbakan Erdoğan, cevap verdi.

Abone ol

İNTERNET HABER - Başbakan Erdoğan, askeri opersayonun El Nusra'ya yarayacağı iddialarına "Biz aşırı uçların hepsine karşıyız. Hepsinden uzağız. Açıklama yapmış BDP'nin Başkanı, diyor ki 'Ben adresleri veririm.' Yani bu kadar bu işlerde kabiliyetli ise bize PKK'lıların da adreslerini versin. Onlar da aşırı uçtur." diye cevap verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından verilen 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

AŞIRI UÇLARIN HEPSİNE KARŞIYIZ

Operasyona şüphe ile bakan kesimlerin, operasyonun El Nusra'ya yakın cephelere yarayacağı konusunda endişelerini dile getirdiklerinin belirtilmesi üzerine Erdoğan, şunları söyledi:

Demirtaş: Adresleri veririm

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, gazetecilerle yaptığı sohbette şunları söylemişti:

"Türkiye El Nusra’yı desteklemediğini söylüyor. Ama Ceylanpınar sınırı El Nusra’ya açıktır. Yani bunu bizzat bir görüşmede ben bir bakana söyledim. Bunun aksini iddia ederlerse ben şu an size adresini verebilirim. 9 El Nusra üyesi şu anda orada bir evdedir. İstiyorsanız hemen gidelim bakalım Ceylanpınar’da.

"Arkadaşlar bizi artık tanımanız lazım. Bizi tanımamakta ısrar ediyorsanız ben onu anlayamam. Yani bizim bir defa aşırı uçların hiçbirine yakın olmamızı kimse lütfen konuşmasın. Biz aşırı uçlar nerede olursa olsun, ister ülkemizde olsun, ister diğer ülkelerde olsun, bu bizim temel prensibimizdir, temel ilkemizdir: biz aşırı uçların hepsine karşıyız. Hepsinden uzağız.

DEMİRTAŞ BİZE PKK'LILARIN ADRESLERİNİ VERSİN

Açıklama yapmış BDP'nin Başkanı, diyor ki 'Ben adresleri veririm.' Yani bu kadar bu işlerde kabiliyetli ise bize PKK'lıların da adreslerini versin. Onlar da aşırı uçtur. Biz onların da üzerine gidelim. Nusra'nın da üzerine gidelim. Biz biliyorsunuz El Kaide ile güvenlik güçlerimiz çok ciddi mücadeleler verdi. Birçoğunun biliyorsunuz, Malatya'da olan hadiseleri hatırlayın, neler olduğunu. Bizim bu konularda asla tavizimiz yok. Ama bunu BDP'nin Genel Başkanı söylerken PKK'lıların adreslerini daha iyi bilirler. Bize o adresleri de versinler. Biz hepsinin de üzerine gideriz, tavizsiz."