BIST 10.080
DOLAR 32,30
EURO 34,62
ALTIN 2.413,89
HABER /  SPOR

Terim Ermenistana sıcak

Ermenistan maçına siyasetin gölgesi düştü. Futbolun geri plana itilmesi Fatih Terim'i rahatsız etti.

Abone ol

2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Ermenistan ve Belçika ile karşılaşacak olan (A) Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Fatih Terim, Ermenistan ile savaşa değil, futbol maçına çıkacaklarını söyledi.

Terim, Swissotel'de düzenlediği basın toplantısında, 2008 Avrupa Şampiyonası finallerinin hemen ardından, bir başka zorlu şampiyonaya başlayacaklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

FUTBOL ULUSLARI BİRBİRİNE YAKINLAŞTIRAN ARAÇ

''Grubumuzda Ermenistan, Estonya, Bosna-Hersek, Belçika ve İspanya gibi takımlar var. Biz cumartesi günü Ermenistan ile başlıyoruz. Bu iki ülke arasında (A) kategorideki ilk maç. Bu açıdan önemli. Zaten gruplara baktığımızda da ilk maçların her zaman önemli olduğunu ayrıca görüyoruz. Rakibimizin de bu maça ayrı bir motivasyonla hazırlanacağı bir gerçek. Bu bizim için sadece bir futbol maçı, savaş değil. Biz futbolu, ulusları birbirine yaklaştıran bir etkinlik olarak kabul ediyoruz. Futbol sayesinde dünyanın dört bir tarafında edindiğimiz dostları da düşünecek olursak, olaya daha farklı bir açıdan bakmam mümkün değil.''

Siyasi sorunları, tarihten gelen çekişmeleri düşünerek herhangi bir maça hazırlanılamayacağını kaydeden Fatih Terim, şöyle devam etti:

''Tarihin yükünü omuzumuzda da taşıyamayız bu maç öncesi. Biz futbolcular çabuk düşünürüz, çabuk uygularız, çabuk oynamayı severiz. Ama tarihin yükünü omuzumuza almaya kalkarsak, bu bizi maalesef yavaşlatır. Yavaşlattığı gibi oyunumuzu da bozar.

ERMENİSTAN DELEGASYONU İLE İLİŞKİLERİMİZ ÇOK İYİ

Gruplar belirlendiği zaman, Ermenistan delegasyonu ile ilişkilerimizin çok iyi olduğunu, en sıcak ilişkilerin bizlerle onların olduğunu söyleyebilirim. Dolayısıyla cumartesi akşamı oynanacak maçta bu sıcaklığın yansıyacağını düşünüyorum.''

''DÜNYANIN HER YERİNDE TEMSİL EDERİZ''

Ay-yıldızlı formayı dünyanın her yerinde temsil ettiklerini ve bundan sonra da edeceklerini kaydeden Fatih Terim, siyasi konularla fazla ilgilenmediklerini söyledi.

Terim, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yapılan davet ve bazı siyasi partilerin maçla ilgili aldığı kararlarla ilgili bir soru üzerine de şunları kaydetti:

''Bu konularla çok fazla ilgilenmiyoruz. Okuyoruz, dinliyoruz, ne olacağını merak ediyoruz. Ama bizim esas işimizin futbol olduğunu biliyoruz. İki ülke arasındaki ilişkilerin düzelebilmesi için bunun sporun birleştirilebileceği ilk adım olarak düşünüyoruz. Cumhurbaşkanımızın maça gelmesi, bir siyasi partinin üyelerine yasaklaması bizim dışımızda olan bir şey. Dünyadaki bir çok ülkeyi birleştiren spor, futbol, yine güzel tarafını yansıtır, olaylar başka mecraya döner.''

İsviçre'nin Blick gazetesinin, iki yıldır oyuncular, Türkiye ve kendisinin aleyhine bir tavır içinde olduğunu hatırlatan Terim, ''Şu anda iyi dostuz. 'Biz ön yargılı davranmışız, özür diliyoruz' diyorlar. Bu bir erdemdir, kendilerine teşekkür ediyoruz. Hiç onarılmaz gibi bir ortamdan, şu anda iki ülke dostluğu eski dostluğundan bile ileri gitmiştir. Biz de affettiğimizi ifade ediyoruz. Ümit ederim, tatlı şeyler, güzel şeyler olur. Milli takımı bunlara karıştırmayız. Biz ay-yıldızımızı dünyanın her tarafında göğsümüze takarız, dünyanın her tarafından ülkemizi temsil ederiz. Biz zaten onlarla alt kategorilerde maçlar yaptık. Onlar da buraya gelecek, misafir edeceğiz. Ümit milli maçında olay olmadı. Bu maçta da olmayacaktır'' ifadesini kullandı.