BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,77
ALTIN 2.433,54
HABER /  EKONOMİ

HOMEV iflas etmedi!

İflas etti denilip ticari itabarı zedenenen şirket resmi bir açıklama yaptı.

Abone ol Bazı haber ajanslarına göre satışlarını durduran e-ticaret şirketi HOMEV iflas etmişti. Birçok mağdur müşterisi vardı. Şirketten bugün gelen açıklama bu haberleri yalanlıyor ve "iflas etmedik" diyor.

Homev.com.tr genel müdürü Aykut DUMAN imzasıyla gönderilen açıklamada şunlar söyleniyor:


"Homev.com.tr olarak sunduğumuz hizmetin ve doğru dürüst elektronik ticaret yapma sözümüzün en başından beri arkasında olarak, satışlarımızı durdurma kararımız, ve hakkımızda yazılan asılsız haberlere duyduğumuz üzüntüyü dile getirebilmek için bazı detayları birkaç cümleyle kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz.

Türkiye’de son aylarda yaşanan siyasi ve ekonomik sıkıntıların, rekabetin çok fazla olduğu sektörlere ve firmalara yansıttığı direk olumsuz etki yadsınamaz bir gerçektir. Bu şartlarda e-ticaret yapmak zorlaşırken, firmamız, müşterilerimize yine uygun fiyatlarla ürün satabilmek ve memnuniyetlerini arttırmak için hizmet vermeye devam etmiştir. Homev, satışlarını durdurma kararını uzun soluklu ve sindirerek almayı tercih etmiş, planlı ve periyodik küçülerek yine müşterilerini mağdur etmeden satışlarını durdurmayı seçmiştir. Bu süreçte hizmet kalitesinden hiç ödün vermemiş, iadeler, yeni sipariş talepleri, bilgilendirme ve daha birçok konuda müşterilerine destek vermeyi sürdürmüş ve sürdürmektedir.

Homev.com.tr olarak, satışlarımızı durdurmamızla ilgili olarak, 18.08.2008’de web sitemizde yayınladığımız yazımızın (halen yayınlanmaktadır), haber kaynaklarına bir referans olmasını, ve daha detaylı bilgi için bilgi alışverişinde bulunulmasını beklerken, bazı haber içeriklerinde, hiçbir resmi kaynağa bağlı olmayan rakamlarla mağdur müşteri sayıları belirtilmiş, asılsız iflas haberleri yayınlanmıştır. Bu ithamlara karşılık, hem binlerle ifade edilen sözde mağdur müşteri sayısı hemde iflas konusunda hiçbir resmi belgeye dayandırılmamış haberlerin durdurulması konusunda resmi çalışmalarımız başlatılmıştır. Markamızın imajını önemli derecede tehtid eden bu haberlerin yayıncılarını kınıyor, mesleklerine daha fazla saygı duyarak, bütün haberleri resmi kaynaklara dayandırarak sunmaları konusunda çağrıda bulunuyoruz. "