BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.324,88
HABER /  GÜNCEL

TEOG sonuçları e-okul sorgu ekranı YEP puanları 2016

TEOG sonuçları sorgu ekranı e-okul.meb.gov.tr'de. TEOG 2016 sonuçları için beklenen gün bugün. TEOG sonuçları sorgulaması e-okul'la aynı anda internethaber.com'da.

Abone ol

TEOG sınav sonuçlarının ardından YEP kontenjanları için heyecanlı bekleyiş devam ediyordu. Yerleştirme Esas Puanları, TEOG sınavına giren öğrencilerin okul tercihi yaparken geçerli olacak puanları az önce açıklandı. 

Yerleştirme yapılacak okulların tercihlere esas kontenjan tabloları, MEB'in internetsitesinde duyuruldu. Okulların tanıtım bilgilerine  http://e-okul.meb.gov.tr adresinden ve okulların bağlı olduğu ilgili genel müdürlüklerin web sayfalarından ulaşılabilir.

TEOG TERCİHLERİ 15-25 TEMMUZ ARASINDA YAPILACAK

TEOG kapsamında devlet liselerine yerleştirme işlemleri için tercihler 15-25 Temmuz arasında yapılacak. Yerleştirmede öğrenciler 25 okula kadar tercihte bulunabilecek. Tercih işlemi öğrenci/veli tarafından bireysel olarak https://e­okul.meb.gov.tr internetadresinden veya herhangi bir ortaokul ile imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecek. Tercihler mutlaka ortaokul ile imam hatip ortaokulu müdürlüklerine onaylatılacak. TEOG sistemi kapsamında yapılan merkezî sistem ortak sınavlarının tamamını veya bir kısmını kullanarak özel okullara kayıt yaptıran öğrenciler tercihte bulunamayacak. https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden tercih işlemleri için giriş yapıldığında, tercih işlemleri ekranında, “Tercih yapmak istiyorum” ve “Özel okula kayıt yaptıracağım tercih yapmayacağım” butonlarının seçenek olarak sunulması sağlanacak. “Özel okula kayıt yaptıracağım tercih yapmayacağım” butonunu işaretleyen öğrenciler tercih hakkını kullanmış sayılacak, ancak yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecekler. 8’inci sınıfta öğrenim gören ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin devlet liselerine yerleştirme işlemleri; tercihleri doğrultusunda, okulkontenjanlarına göre, YEP üstünlüğü esas alınarak yapılacak. Yerleştirme sonuçları 8 Ağustos’ta ilan edilecek.

TEOG SONUÇLARI E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ GİRİŞ EKRANI 

TEOG sonuçlarını öğrenmek isteyen öğrenci ve veliler MEB'in e-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapmak zorunda. Bilgisayarlarının arama çubuğuna e-okul.meb.gov.tr adresini giren veli ve öğrencilerin karşısına aşağıdaki ekran çıkacak.

teog sonuçları e-okul.meb.gov.tr sorgu ekranında

TEOG sonuçları 2016 MEB e-okul.meb.gov.tr sorgu ekranına internethaber.com'dan da ulaşabilirsiniz. 

e-okul veli bilgilendirme sistemi ana sayfasında VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ GİRİŞ bölümünde yer alan kutucuklara sırasıyla Öğrenci TC Kimlik Numarası, Öğrenci Okul Numarası ve ekranda çıkan kodun girilmesi gerekiyor. Öğrenci bilgilerini ekrana doğru giren veliler 2016 TEOG sonuçlarına, YEP sonuçlarına ve yüzdelik dilimlere ulaşabilecekler.

TEOG YERLEŞTİRME PUANLARI SONRASI NE OLACAK?

TEOG'da yerleştirme takvimi belli oldu Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu yayımlandı. Kılavuzdaki detaylara göre 29 Haziran çarşamba yani yarın Yerleştirmeye Esas Puanlar (YEP) açıklanıyor.

TEOG TERCİHLERİ NE ZAMAN?

Özel okullar, kendi yönetmeliklerinde belirledikleri puan hesaplama sistemine göre, 30 Haziran-14 Temmuz arasında kayıt işlemlerini yapabilecek. Devlet liselerine giriş için tercihler ise 15-25 Temmuz tarihleri arasında alınacak. Özel okullara kayıt yaptıran öğrenciler devlet liseleri için tercih yapamayacaklar.

TEOG sonuçları e-okul sorgu ekranı YEP puanları 2016

LİSE TERCİHLERİ NASIL VE NEREDEN YAPILACAK?

Tercih işlemi bireysel olarak meb.gov.tr ve eokul.meb.gov.tr internet adreslerinden veya herhangi bir ortaokul müdürlüklerinden yapılabilecek ve onaylatılacak.

Öğrenciler, yerleştirmede 25 okula kadar tercihte bulunabilecek. 8. sınıfta öğrenim gören ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri, tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre YEP üstünlüğü esas alınarak yapılacak.

TERCİHLERİ HİÇBİR LİSEYE YERLEŞEMEYENLER NE OLACAK?

Tercih yapmayan öğrenciler ile hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler, sistem tarafından açık ortaöğretim kurumlarına yerleştirilecek.
Okul değiştirmek isteyen öğrenciler nakil döneminde değişiklik için başvuruda bulunabilecekler.

TEOG YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yerleştirmeye esas nakil başvuru işlemleri, 9-15 Ağustos, 19-23 Ağustos, 26-31 Ağustos tarihleri arasında 3 dönemde gerçekleştirilecek. Yerleştirme sonuçları, 8 Ağustos'ta ilan edilecek.

TEOG YEP PUANLARI NASIL VE NEREDEN ÖĞRENİLECEK?

TEOG Yerleştirme Puanları-YEP 2016 MEB'in internet sayfası meb.gov.tr'den öğrenilecek. YEP sonuçlarının açıklanması ardından veliler MEB'in Sınav Sorgu Ekranı'na girerek öğrencinin TC kimlik numarası, doğum tarihi ve güvenlik kodu bilgisini girerek YEP 2016 sonuçlarına ulaşabilecekler.

TEOG YEP sonuçları 2016 MEB açıklamaYEP sonuçları 2016 açıklanır açıklanmaz internethaber.com'da olacak.