BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,85
ALTIN 2.437,65
HABER /  GÜNCEL

Canlı bombanın son görüntüsü böyle gelmiş!

Atatürk Havalimanı’nda saldırı düzenleyen 3 canlı bombadan 1’inin havalimanında yürürken görüntüleri ortaya çıktı.

Abone ol

Atatürk Havalimanı'nı kana bulayan teröristin son görüntüleri basına yansıdı.

Kışlık mont giyen ve belini tutan teröristin, cesetleri Adli Tıp Kurumu’na getirilen 3 teröristten biri olduğu belirtiliyor.

Vücut  bütünlüğü bozulan ve belinden yukarısı olmayan terörist ayakkabısından teşhis edildi.

ŞİFRELİ DÖKÜMANLAR BULUNDU

Bu arada Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, olaya ilişkin 2 eve operasyon düzenledi. Evlerde bulunan çok sayıda şifrelenmiş örgütsel doküman ve dijital malzeme inceleme altına alındı.

Saldırı anına ait kamera kaydında ise kendini patlatan diğer canlı bombanın ateş ederken görüntüsü bulunuyor.

3 CANLI BOMBANIN EN NET GÖRÜNTÜSÜ

ŞİD’in gaddar ve kanlı yüzünü Atatürk Havalimanı’nda gösteren 3 canlı bombanın en net görüntüsüne, HABERTÜRK ulaştı.

SALDIRIDAN DAKİKALAR ÖNCE

Brüksel’deki havalimanı saldırısını kopyalayan 3 canlı bomba, Fatih’in Horhor semtinde 32 gün önce kiraladıkları adreste, canlı bomba yeleği ve uzun namlulu kısa dipçikli Kalaşnikof silahları kuşanıp montlarıyla kamufle etti. İkisinde sırt çantası, birinde el çantası vardı. 2 terörist yolcu gibi görünmek için sırt çantası ve el çantalarını da yanlarına aldı. İkisinin başında şapka vardı. 20.35 gibi bir taksiye binip havalimanına gittiler. Taksiden indikten hemen sonra bir arada görülen 3 terörist, bütün dünyayı sarsan kanlı saldırıyı gerçekleştirdi.

 CANLI BOMBALARDAN BİRİNİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Atatürk Havalimanı’nı kana bulayan teröristlerden birinin kimliği belli oldu. Canlı bombalı terör eylemini gerçekleştiren teröristlerden birinin Rus uyruklu Çeçenistanlı O.V. olduğu ortaya çıktı. Teröristin, IŞİD terör örgütünün başkenti olarak değerlendirilen Rakka üzerinden Türkiye’ye giriş yaptığı öğrenildi.