BIST 10.046
DOLAR 32,44
EURO 34,62
ALTIN 2.383,40
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

TEOG mazeret sınavları ne zaman?

TEOG 2014 ilkbahar maratonu sona erdi. Peki sınava giremeyen öğrencilerin duruum ne olacak? TEOG mazaret sınavları ne zaman?

Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından (MEB) ortaokul 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen ikinci dönem ortak sınavlarının ilk oturumları sona erdi.

Yurtiçi ve yurtdışında toplam 986 sınav merkezinde, 15 bin 814 okulda, 91 bin 8 salonda gerçekleştirilen sınavlara, 1 milyon 271 bin 273 öğrenci katıldı. 8’inci sınıf öğrencileri dün başlayan TEOG maratonu kapsamında Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, fen ve teknoloji, T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil olmak üzere toplam 6 dersten sınava girdi.
Sınavların tamamlanması ile soru kitapçıkları da öğrencilere dağıtıldı. Alınmayan soru kitapçıkları milli eğitim müdürlükleri tarafından değerlendirilecek.

MAZARET SINAVI TARİHLERİ

İkinci dönemin mazeret sınavları ise 10-11 Mayıs’ta yapılacak. Geçerli bir mazeretini belgeleyerek asıl sınavlara katılamayan öğrenciler, mazeret sınavlarına alınacak. Telafi sınavları öğrencilerin kendi okullarında değil, il milli eğitim müdürlükleri tarafından belirlenen okullarda yapılacak. Sınav süresi, soru sayısı gibi diğer şartlar ise asıl sınavdaki gibi olacak.