BIST 9.931
DOLAR 32,44
EURO 34,73
ALTIN 2.440,99
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

TEOG kararı yüzünü güldürdü

MEB’in TEOG sınavlarında ikili kopya işlemi yapılan tüm öğrenciler için yüzdelik dilimleri tekrar hesaplandı. İkili kopya işlemine itiraz eden Mehmet Ercan Ersel, yeniden yapılan hesapla istediği okula girecek.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı, Danıştay’ın verdiği karar ile TEOG kapsamında ortak sınavlara giren öğrencilerin puanlarını ve yüzdelik dilimlerini yeniden hesapladı. Bakanlık yaptığı açıklamada, 6 bin 165 öğrencinin ikili kopya uygulamasına tabi tutulduğunu, bu öğrencilerden bir kısmının açtığı iptal davaları sonrasında da, Danıştay 8. Dairesi’nin uygulamanın yasal dayanağı ve sonuçları ile ilgili olarak yürütmenin durdurulması yönünde bir karar verdiğini kaydetti.


Bakanlık, yürütmeyi durdurma kararının sadece dava açanları değil ‘ikili kopya’ işlemi yapılan tüm öğrenciler için geçerli olduğunu açıkladı. Bakanlığın verdiği karar, çok sayıda öğrenci ve velisini de sevindirdi. Sakarya’da ikili kopya yapıldığı iddiasıyla Mehmet Ercan Ersel adlı öğrencinin de İngilizce sınavı iptal edilmiş, Ersel’in babası Mustafa Taner Ersel de, karara itiraz etmişti. VATAN’a konuşan Ersel, “Bizim yaptığımız itiraz mı kabul edildi başkasının itirazı mı bilmiyoruz. Çünkü henüz mahkeme sonucu elimize ulaşmadı. Ama sonuç olarak yürütmeyi durdurduk. Oğlum yüzde 12’lik dilimden yüzde 10’luk dilime yükseldi. Kendi sınıfından bile 5 öğrencinin üzerinde bir sıralamaya ulaşarak onları solladı. Bu, Türkiye genelinde oldukça fazla sıranın önüne geçildiği anlamına geliyor. Şimdi oğlum, okumak istediği Tes-İş Anadolu Lisesine girebilecek” dedi.

Tek tercih sıkıntısı

Eğitim Uzmanı Salim Ünsal da, yapılan yeni hesaplamayla sadece yüzdelik dilimlerde virgülden sonraki sayılarda küçük değişimler olduğunu söyledi ve şu bilgileri verdi: “31 Temmuz’da tercihler başladı. Aynı gün akşam yüzdelik dilimler değişti. Büyük değişimler de yok sadece küsüratlar değişti. Ancak aynı gün yani 31 Temmuz’da henüz bu karar yürürlüğe girmeden tercihini yapan ve okulundan onaylatanlar, bir daha bir değişiklik yapmazsa istedikleri bölümlere giremeyebilirler. Veya sadece bir tercih yapmışsa açıkta kalma ihtimalleri de olabilir.”