BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,81
ALTIN 2.436,94
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Tema İstanbul'a Avrupa'dan ortaklık teklifi

Türkiye'nin karma projelerinden Tema İstanbul, Fransa'da görücüye çıktı.

Abone ol

Artaş, Mesa ve Kantur- Akdaş tarafından Halkalı Atakent'te hayata geçirilen Tema İstanbul, uluslararası arenada görücüye çıktı.

Konut, ofis, otel ve eğlence parkından oluşan proje Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenen gayrimenkul fuarı MIPIM'de yabancılarla buluştu. Tema İstanbul Genel Müdürü Mesut Arslan, yabancı yatırımcıların projeyle yakından ilgilendiğini belirterek, "Rusya'nın Rostov Yatırım Ajansı CEO'sundan buradaki yatırımlarda işbirliği için görüşme talebi aldık" dedi. Yunanistan'dan EuroBank'ın da kendileriyle görüşmek istediğini belirten Arslan, "Polonya'dan da görüşme talepleri aldık. Bu görüşmeler sonucunda projelerde yapımcı, geliştirici veya yatırımcı olarak yer alabiliriz" diye konuştu. Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya ise, Türk gayrimenkul sektörünün yurtdışı tanıtımına ihtiyaç duyduğunu belirterek, "Burada bakanlık, belediyeler ve odaların desteğine ihtiyacımız var" dedi. MESA Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, Türkiye'nin, gayrimenkul sektöründe geldiği noktayı dünyaya göstermek istediklerini anlattı. Kantur- Akdaş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kantur ise, "Tema İstanbul büyük bir proje. Sadece konutların büyüklüğü 835 bin metrekare. Avrupa'nın en büyük yatırımları arasında yer alıyoruz" dedi.

'KDV SİSTEMİNE AYAR GETİRİLMELİ'

Erhan Boysanoğlu, sektörün en temel sorununun KDV adaletsizliği olduğuna dikkat çekti. Boysanoğlu, şunları söyledi: "Türkiye'de konut satışlarında geçerli olan KDV, arsa emlak değeri üzerinden hesaplanıyor. Bu değerlerin sağlıklı olmaması nedeniyle adaletsizlikler yaşanıyor. Her belediye farklı değer tespiti yapabiliyor. Bir sokağın sağında yüzde 1, solunda ise yüzde 18 KDV alındığını görüyoruz. Avrupa'da ise belirli standartlar üzerinden değer belirleniyor. Türkiye'de de adaletli KDV sistemi için yeni standartlara ihtiyaç var."