BIST 10.721
DOLAR 32,18
EURO 34,95
ALTIN 2.418,12
HABER /  GÜNCEL

Televizyonların büyük yarışı

Televizyonlar birincilik için ellerinden gelini yapıyorlar. Televizyon eleştirmeni Tuna Serim, bu hafta neler yaşandığını değerlendirdi. İşte bu haftaki reyting yarışı:

Abone ol

Tuna Serim, "Tuna'nın Gözüyle" köşesinde bu haftaki reyting yarışını değerlendirdi.

TELEVİZYONLARDA birincilik çok önemlidir. Herkes birinciliği kapmak için kesenin ağzını açar ve birinciler hep haber sonrası programlarından çıkar. Geçtiğimiz perşembe akşamı Hayat Bilgisi dizisinin tekrarı saat 17.56'da yayına girdi ve birinci oldu. Aslında perşembenin gelişi çarşambadan belli olmuştu, çünkü çarşamba akşamı yine akşam üzeri yayınlanan tekrar Hayat Bilgisi ikinciliğe oturmuştu. Hep diyorum; iyiliklerden, fedakarlıklardan, güzelliklerden söz eden, gençleri yürekli, çalışkan, saygılı olmaya davet eden bu dizinin tutması beni çok sevindiriyor.
*
CUMARTESİ ve pazar sabahları televizyonu açarsanız bol bol günlük gazetelerin okunduğunu görürsünüz. Tabii habere yönelik kanallardan söz ediyorum. Haber olmayınca imdada gazeteler yetişiyor, konuşmaktan sesi kısılan spikerler art arda gazetelerde ne varsa sıralıyorlar.
*
SON yıllarda tiyatro için en fazla gayreti gösteren, ellerindeki avuçlarındaki her şeyi bu alanda harcayan iki isim Siyaset Meydanı'nın tiyatro tartışmasında birbirlerine girdiler. Nedim Saban ile Almula Merter'in gece boyu birbirlerini rahatsız edecek sözler söyleyip, çok gergin bir görüntü sergilemelerini ilgiyle izledim.
*
FERHAN Şensoy ile Cem Yılmaz arasındaki kavuk kime verilmesi tartışmasında Derya Baykal da konuştu ve şakacı bir dille kavuğun boşanırken kendinde kaldığını söyledi. Dikkatimi çeken, Baykal'ın boşansa da eski eşinden saygıyla söz etmesiydi. Ona da bu yakışır zaten.
*
TGRT sessiz sedasız önlere tırmanıyor. Perşembe akşamı Çocuğun var derdin var sekizinci, Anadolu Magazin onuncu olmuş.
*
MEHMET Ali Erbil, cuma akşamı atv habere konuk olup Hababam Sınıfı filmini anlattı. Tam program bitiyordu ki reklama girişti. Erbil, 'Sömestr tatilinde çocuklar mutlaka bu filme gitsinler' dedi. Ne demeli, işini biliyor.
*
OKUR mektupları TRT'nin yeni logosunun yanlış anlamalara neden olduğunu gösteriyor. Dün akşam baktım, haklılar. Film ve program aralarında ekranda TRT 1 Reklam yazısı çıkıyor. Bu ifade insanlara tek reklam yayınlanacak hissini veriyor, ardından reklamlar sıralanınca şaşırıyorlar.

YAZI:Tuna SERİM