BIST 10.249
DOLAR 32,34
EURO 34,76
ALTIN 2.392,13
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Telefon şarjı artık hiç bitmeyecek

Geliştirilen telefon kılıfı sayesinde güneş enerjisiyle cep telefonları şarj etmek artık mümkün.

Abone ol

Alternatif enerjili elektronik cihazlar üreten Novothink’in, iPhone için özel olarak geliştirdiği ve Apple lisanslı ilk güneş enerjisi ile şarj etme özelliği olan taşıma kılıfı Surge’i pazara sunduğunu duyurdu.

Şık tasarımlı, güneş enerjisi ile çalışan hibrid şarj aleti/taşıma kılıfı, iPhone kullanıcılarının iPhone’larını taşırken güneş olan her yerde cihazlarını şarj edebilmelerini mümkün kılıyor. Cihaz ayrıca florasan ışığında da kendini şarj etme özelliğine sahip. iPhone 3G ve 3GS uyumlu Surge kılıfları Haziran ayı itbari ile Türkiye’de Turkcell Flagship Store’larda satışa sunuldu...

GÜNEŞİN VE IŞIĞIN OLDUĞU HERYERDE ŞARJ İMKANI

Güneş enerjisi ile şarjı sağlayan solar paneller içeren özel tasarımlı şarj aleti/taşıma kılıfının yanısıra, Surge USB 2.0 kablosu da içeriyor. Bu kablo standart USB portları ile uyumlu ve yüksek kapasiteli şarj etme ve veri alışverişi yapmayı mümkün kılıyor.
 
Novothink Başkanı Ian Dorfman konuya ilişkin açıklamasında, “Surge solar panel teknolojisini günlük yaşama dahil etme yolunda atılan büyük bir adım. Yalnızca yüksek düzeyde fonksiyonel olmakla kalmayan aynı zamanda da ekonom ik olan, çevreye duyarlı bir mobil çözüm sunduğumuz için inanılmaz gururluyuz.” dedi.