BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Telefon rehberinizi yedekleyin

Her ihtimale karşı telefon rehberi ve mesajları yedekleme gibi ihtiyaçlar olabiliyor. Peki bunu nasıl yapacaksınız?

Abone ol

Cep telefonu numaralarının taşınabilmesine olanak tanıyacak yasa çıktıktan sonra farklı kullanılacak olsa da her dönemde telefon numarası datası yedekleme işlevi ile ihtiyaç olacak bir ürün.

Günümüzün cep telefonlarını kullanırken, her ihtimale karşı telefon rehberimizi ve mesajlarımızı yedekleme gibi ihtiyaçlarımız olabiliyor. Numaralar henüz taşınamadığı için operatör değiştirenlerin numaraları değişiyor ve bu telefon rehberinizde sürekli bir hareket demek.

SIM kart okuyucu, bu değişiklikler sırasında datanın başına bir şey gelmesini engelliyor. Numara taşınabilirliğine geçişin ardından, rekabetin cep telefonuna ilgiyi artırması ve birden çok hat kullanımının daha da artmasının rehberdeki hareketin sürmesine yol açması bekleniyor. Bu durumda da, SIM kart okuyucu sayısı artan numaraları kaydetmekte kullanılacak.

Digitus'un USB belleğe benzeyen ve şeffaf mavi bir gövdeye sahip olan SIM kart okuyucu, bu ihtiyacı adresliyor. Ürün SIM kartın iki kat büyüklüğünde ve doğrudan bilgisayarın USB portuna bağlanarak kullanılıyor.

Cihazın bilgisayar tarafından tanınması ve bilgi transferi için, beraberinde verilen yazılımı kurmak gerekiyor. Kurulum sonrasında, editör yazılımı kullanılarak SIM kart üzerindeki data yedeklenebiliyor ve işlenebiliyor.