BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,05
ALTIN 2.466,67
HABER /  GÜNCEL

Telefon faturaları ucuzlayacak

Rekor bir fiyatla Oger tarafından alınan Türk Telekom, dünyada çok yeni sayılan 'füzyon teknolojisi'ni Türkiye'de uygulayacak. Füzyon teknolojisi faturalara da yansıyacak

Abone ol

Dünyanın 13. büyük sabit hat telefon işletmecisi Türk Telekom özelleştirilmesinin ardından atağa geçiyor. Türk Telekom'u alan Oger Telecoms, ilk olarak British Telecom (BT)'un İngiltere'de uygulamaya başladığı birleştirilmiş sabitmobil hat telefonu yani füzyon teknolojisini (dışarıda cep evde sabit hat) Türkiye'ye getirecek.

Oger Telecoms'a teknik altyapı hizmetlerini sunan BT Telconsult'ın Genel Müdürü Colin Brooks, telekomünikasyon sektörünün son yeniliklerinden olan füzyon teknolojisinin çok yakında Türkiye'de de uygulanabileceğinin müjdesini verdi. Türk Telekom'a yeni dönemde yönetim ve operasyon konusunda da destek verecek olan BT Telconsult'ın 12 mühendisinin önümüzdeki 3 ay boyunca yeni ürünler geliştirmek üzere Türkiye'ye geleceğini vurgulayan Brooks şu noktalara dikkat çekti:

* Dünyada çok yeni olan füzyon teknolojisi ile dışarıda cep telefonu eve girince sabit hat gibi ücretlendirilecek olan yeni bir telefon tarife sistemini Türkiye'de de hayata geçirmeyi planlıyoruz.

FATURALAR UCUZLAYACAK

* Bunun ne zaman olacağını söylemek mümkün değil. Ama çalışmalarımız başlayacak. Buradaki teknik kadromuz Türk Telekom'un teknik alt yapısını inceleyecek. Yeni ürünlerin aboneye daha ucuza sunulmasının yollarını arayacak.

* Füzyon teknolojisi ile insanlar faturalarında ciddi oranda tasarruf sağlayacaklar. Bu hizmet dışında internet ve diğer sesli, görüntülü hizmetler konusunda yenilikler düşünüyoruz. Ortalama 3 ay içinde teknik kadromuz bize neler yapabileceğimize ilişkin bilgileri sunar.

* Şu ana kadar gördüğüm kadarıyla Türk Telekom devlet tarafından yönetilen bir kurum olmasına rağmen alt yapı kalitesi ve yönetim yapısı açılarından oldukça etkileyici bir şirket.

Füzyon teknolojisi nasıl çalışıyor?

BT'nin İngiltere'de uyguladığı füzyon teknolojisinde cep telefonunuzdan evinizde iken daha ucuz olan sabit hat kullanım ücretinden yararlanıyorsunuz. Bunun için eve internet bağlantısı sağlayan modem aleti büyüklüğünde Connection Hub)bir bağlantı aleti kuruyorsunuz. Böylece evde iken cep telefonunuzdan yaptığınız aramalar sabit hat tarifesi üstünden ücretlendiriliyor. Bunun için cep ya da ev telefon numaranızı değiştirmeniz gerekmiyor. İngiltere'de yeni uygulanmaya başlayan bu hizmet aylık 9.9 pound'tan (yaklaşık 23 YTL) başlayan fiyatlarla veriliyor.