BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.435,80
HABER /  DÜNYA

Teknolojinin devleriyle buluştular

Amerika’daki Türk Yatırım Haftası etkinlikleri çerçevesinde TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve işadamları ile birlikte San Fransisco Sliko...

Abone ol

Amerika’daki Türk Yatırım Haftası etkinlikleri çerçevesinde TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve işadamları ile birlikte San Fransisco Slikon Vadisi’nde teknoloji devlerini ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, teknoparklarda üretim yapılması halinde sıfır vergi uygulanacağını belirtti.
Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve işadamlarından oluşan heyet, Los Angeles’taki temaslarının ardından San Francisco’ya şehrine geçti. Heyet, Silikon Vadisi’nde teknoloji devi şirketlere önemli ziyaretlerde bulundu. Slikon Vadisi’nde ilk olarak General Elektrik’I ziyaret eden heyet, daha sonra İntel ve Cisco şirketlerini ziyaret etti.
General Electric yetkileri, ziyarete gelen işadamlarına firmaları hakkında bilgi verdi, endüstri devrim olarak nitelendirdikleri projeyi anlattı. Ziyarette yaptığı konuşmada Türkiye’de yatırımcılar için bir çok program başlattıklarını ve teknoparklar kurduklarını belirten Ali Babacan, “Buralarda üretim yapılması halinde vergi oranı sıfır. Sadece sosyal güvenlik primi ödeniyor. Türkiye olarak makro ekonomide çok iyi durumdayız milli gelirimizin toplam borca oranı yüzde 35. 2009 yılından beri 6 milyon kişi iş imkanı sağladık. Özel sektör bilgisayar alanına yatırım yapıyor’’dedi.
Fatih Projesi’ne 51 firmanın teklif verdiğini belirten Babacan, her öğrencinin bilgisayar sahibi olacağını ifade etti.
Silikon Vadisi’nde ziyaretlere devam eden heyet, daha sonra Intel Başkan Yardımcısı John Davies ile öğle yemeği yedi. İşadamları Cisco Başkanı Gary Moore ile de bir toplantı yaptı. Babacan ve Hisarcıklıoğlu, TOBB üyeleri ile birlikte şirketi gezerek bilişim alanındaki yeni gelişmeleri yerinde gördü.
(İHA)