BIST 9.891
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.459,54
HABER /  DÜNYA

Tekne alabora oldu iki kardeşi ölüm ayırdı

Samsun’un Bafra ilçesinde teknenin alabora olması sonucu iki kardeşten biri boğularak hayatını kaybetti. <br/>Olay, Koşu köyü Mengenler Balı...

Abone ol

Samsun’un Bafra ilçesinde teknenin alabora olması sonucu iki kardeşten biri boğularak hayatını kaybetti.
Olay, Koşu köyü Mengenler Balık Gölü’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Bayram Yaman (33) ve kardeşi Sabahattin Yaman (25), balık tutmak için 2 metrelik tekne ile göle açıldı. Alabora olan tekneden atlayan iki kardeş yüzerek kıyıya çıkmaya çalıştı. Gölün kıyısında bulunan yosunlara takılan iki kardeş bağırmaya başladı. Kardeşlerin sesini duyan Eyüp Erkan isimli vatandaş çomakla Bayram Yaban’ı kenara çıkardı. Sabahattin Yaman (25) ise yosunların arasında kayboldu.
Olay yerine gelen jandarma ekipleri Samsun Emniyet Müdürlüğü’nden yardım istedi. Olay yerine gelen eşinin, “Ne olursun bir tanem bir yerden çık. Aşkım seni bırakamam” feryatları yürek dağladı.
Daha sonra olay yerine gelen Emniyet Müdürlüğü Deniz Şube Müdürlüğü’ne bağlı balık adamlar, kenarda bulunan yosunlar nedeniyle çok güç şartlarda yaptıkları 1 saatlik arama sonucunda Sabahattin Yaman’ın cesedini bularak kıyıya çıkardı.
Sabahattin Yaman’ın Babası Hasan, Annesi Emine Yaman ve 3 yılık eşinin feryatları yürek dağladı. Sudan çıkartılan Sabahattin Yaman’ın cesedine sarılan anne ve babası gözyaşlarına boğuldu. Olay yerinde fenalık geçiren anne Emine Yaman’a 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti.
Muğla’nın Dalaman ilçesinde yaşayan Sabahattin Yaman’ın 3 yıllık evli olduğu ve 2.5 yaşında bir kızı bulunduğu öğrenildi.
Olay yerine gelen cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından Sabahattin Yaman’ın cesedi Bafra Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
(İHA)