BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,84
ALTIN 2.394,01
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Tekme atan müşavire yüklendi!

Bülent Arınç, Soma'da protestocuya tekme atan Başbakanlık müşavirini eleştirdi, doktor raporunu ise trajikomik olarak değerlendirdi.

Abone ol
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Soma'da protestocuyu tekmeleyen Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel'i eleştirdi, rapor almasını ise trajikomik olarak değerlendirdi. Arınç, yaşanan olay için de feci yorumu yaptı.

Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaptı. Bir gazetecinin Soma'da protestocuyu tekmeleyen Başbakanlık müşavirinin aldığı raporu sorması üzerine Arınç, rapor trajikomik olarak değerlendirdi. İşte Arınç'ın o açıklamaları;

"O görüntüleri izledim. (Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel'in bir göstericiyi tekmelemesi) Çıplak gözle baktığım zaman, yerde birisi var, iki özel harekatçı yere yatırmış ve bir kişi tekmeliyor. Bu çok feci bir olay. Bu kişi eylem yapmış ve polis etkisiz hale getirmiş. Yerde olan bir insana tekme atılmaz.
 
Bu olayı tasvip etmediğimi söylüyorum. O kişi şikayet ederse, tekme atan kişi tarafından adli soruşturma başlatılabilir. İdari soruşturmaya da konu olabilir. Soruşturma sonucunda kendisin atayan makam, işlem yapabilir. Rapor konusu trajikomik bir olay. Tekmelerken ayağını burkmuş diye düşündüm. Raporu veren doktoru suçlayamam."

145.jpg