BIST 10.320
DOLAR 32,23
EURO 35,15
ALTIN 2.467,15
HABER /  GÜNCEL

Tekirdağ'da teröre lanet yağdı

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde bölücü terör örgütünün hain saldırılarıyla şehit düşen Mehmetçikler için ‘Teröre Lanet Mitingi’ düzenlendi.

Abone ol

Belediye Meydanı’nda düzenlenen mitinge AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, BBP Çerkezköy İlçe Başkanı Turan Demircan, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe, Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, Çerkezköy Alperen Ocakları Başkan Cengiz Demir, Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Aktuğ, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve polis kayıtlarına göre yaklaşık 500 vatandaş katıldı.

GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

Cuma namazından sonra yapılan miting öncesi, Belediye Meydanı’nda gıyabi cenaze namazı kılınırken, cenaze namazının ardından mitinge katılanlar attıkları sloganlar ile terörü lanetledi. Mitingi düzenleyen tertip komitesi adına hazırlanan yazılı basın açıklamasını okuyan Yusuf Akçakoca, Gaziantep’te meydana gelen hain saldırılarda ölen bebekleri anımsatarak, PKK’nın bu eylemiyle bebek katili olduğunu bir kez daha kanıtladığını söyledi.

BDP’nin PKK’nın uzantısı olarak yüce TBMM’de temsil edilmesinin vicdanları kanattığını ifade eden Akçakoca, BDP dışındaki bütün siyasi partilerin Cumhurbaşkanı başkanlığında bir araya gelerek, ülkeye musallat olan terör belasına çare bulması gerektiğini dile getirdi. Açıklamada, PKK tarafından kaçırıldığı iddia edilen ve serbest kaldıktan sonra kendisini kaçıran PKK’lılar için ‘kardeşlerim’ ifadesini kullanan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’e de tepki gösterildi.

ŞEHİTLİK ZİYARET EDİLDİ

Mitingin ardından Çerkezköy Şehitliği’ne yürüyen vatandaşlar, burada şehitlerin kabirleri başında dua etti. Miting, şehitlik ziyaretinin ardından olaysız bir şekilde son bulurken, Çerkezköy Emniyeti, miting alanında geniş güvenlik önlemi aldı. Alanda, Tekirdağ’dan gelen 50 kişilik takviye ekiple birlikte 200’ün üzerinde polis görev aldı.