BIST 10.320
DOLAR 32,22
EURO 35,11
ALTIN 2.466,89
HABER /  POLİTİKA

MHP'li Vural'dan hükümete taşeron çıkışı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Türkiye'nin Suriye konusunda taşeron olarak kullanıldığını öne sürdü

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, savaş oyunlarının dış merkezlerde hazırlanarak aktörlerin belirlendiğinin altını çizerek, "Türkiye, Suriye konusunda bir taşeron gibi kullanılmamalıdır. Türkiye kendi milli menfaatlerini odağa almalıdır" dedi.

Vural, TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyerek, çeşitli konularda değerlendirme yaptı. ABD'nin en önemli üç düşünce kuruluşunun 27 Haziran 2012 tarihinde bir araya gelerek Suriye kriziyle ilgili savaş oyunu oynadığı ve bu oyunda Türkiye'deki bombalama olaylarının da yer aldığı yönündeki haberleri değerlendiren Vural, şöyle devam etti:

"Maalesef Türkiye küresel güç merkezlerinde hazırlanan bir takım senaryoların uygulayıcısı konumuna getirilmek istenmektedir. Büyük Ortadoğu Projesi ekseninde yabancı merkezlerde oluşturulmuş projelerle, Ortadoğu'ya ve Türkiye'ye bakmak yabancı menfaatlerini kollamak demektir. Türkiye'yi yönetenlerin Türkiye'nin milli menfaatlerini düşünmesi, Türkiye'nin milli merkezlerinde oluşturulmuş politikaları tatbik etmesi lazım. Bu da ortaya koyuyor ki; maalesef Türkiye yabancı merkezlerde hazırlanan bir takım senaryolar ekseninde yönlendiriliyor. ABD'nin menfaatlerini maksimize eden senaryolar ekseninde değerlendirmeler yapıldığı gayet açık."

ABD PLANINDA NELER VAR

Libya'daki gibi insani bir kriz gerekçe gösterilerek senaryoların sonucunun müdahale olamayacağı ifade eden Vural, terör ve sınır ötesi ihlaller gibi hususların gerekçe olabileceğine dikkat çekti. Vural, 1957'de de benzer bir senaryonun İngiltere ve ABD tarafından hazırlandığını hatırlatarak, bu senaryonun Suriye'nin işgal edilmesine yönelik onaylanmış bir plan olduğunu söyledi. "Burada 'sabotaj, terör' gibi komşu ülkelerde oluşan bir takım olaylar Suriye rejimiyle ilişkilendirilmesi temin edilmelidir. Bu olaylarla Türkiye'nin Suriye'ye müdahale zemini hazırlanmalıdır' deniliyor" diyen Vural, bu planda, 'Türkiye ya da komşu ülkeler içerisindeki bir takım sabotajların, terör faaliyetlerinin Suriye rejimi tarafından desteklendiğine ilişkin bir kanaat oluşturulmalı. Özellikle Türkiye'nin sınır ihlalleri gerçekleştirilerek Suriye'ye bir müdahalenin önü açılması gerekir' yazdığını kaydetti.

Vural, konuya ilişkin şunları söyledi:

"1957 yılında Türkiye'nin müdahalesini zeminin oluşturabilecek bir takım örtülü operasyonların gerekçe olarak gösterilmesini sağlayacak plan yapılmış. Bugün geldiğimiz noktada, o gün hazırlanan planların bugün de bir takım merkezler tarafından bir müdahale gerekçesi olarak kullanılabileceği, özellikle terör örgütünün uluslar arası amaçlar

için taşeron olarak kullanılabileceği ortaya çıkıyor. Hangi senaryoyu alırsanız alın bu senaryo içerisinde özellikle Türkiye'nin Suriye'de oluşabilecek bir iç savaşın Türkiye'ye sıçraması ihtimalinin büyük olduğunu ve bu sıçramanın aynı zamanda Irak'ta 2006 yılındaki teröre dönüş sağlayabileceğini ortaya koymaktadır ki bu senaryolar içerisinde Türkiye hedef ülke haline gelmiştir. Terörün bir takım uluslararası amaçlar için bir araç olarak kullanıldığı gibi, bu coğrafyayı yeniden dizayn etmek isteyenler için de bir araç olarak kullanıldığı açıktır."

TERÖRDE ULUSLARARASI DESTEK ARAŞTIRILMALI

Bu bombalamalar ve terör faaliyetlerinde uluslararası bir takım destekler olup olmadığı ya da PKK'ın bu ortamı kullanıp kullanmadığı konusunda devletin dikkatli incelemesi gerektiğine dikkat çeken Vural, "Bugün ne yazıktır ki PKK, Barzani'nin meşruiyetinin aracı, Suriye'ye müdahalenin aracı ve Türkiye'nin dönüştürülmesinin bir aracı olarak kullanılabilmektedir. Suriye'deki bu gelişmelerin Türkiye'yi etkilediği ve hedef ülke haline dönüştürdüğü açık seçik ortadadır" dedi.

Savaş oyunlarının dış merkezlerde hazırlandığını ve şimdi bu oyunda oynayacak aktörlerin tek tek belirlendiğini vurgulayan VuralTür, "kiye, Suriye konusunda bir taşeron gibi kullanılmamalıdır. Türkiye kendi milli menfaatlerini odağa almalıdır" diye konuştu.