BIST 9.016
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.295,48
HABER /  GÜNCEL

Tekirdağ hava durumu son kar uyarısı şiddetli

TEKİRDAĞ hava durumu için meteorolojinin günler öncesinden yaptığı uyarı tuttu. Tekirdağ'da dün akşam başlayan kar yağışı 5 günlük haritalı Tekirdağ hava durumu raporuna göre yarın da devam edecek. Bugün sıcaklık 3 dereceye kadar inecek. Haftasonu kar yağışı duruyor.

Abone ol

TEKİRDAĞ hava durumu son tahminleri meteoroloji açıkladı, kar yağışı dün akşam saatlerinde sert başladı. Kısa sürede etkili olan kar yağışı Tekirdağ'ı etkisi altına aldı. Meteorolojinin yayınladığını 5 günlük haritalı hava durumunu tahminine göre Tekirdağ'da kar yağışı yarın yani 30 Kasım cuma günü de devam edecek. Haftasonu kar yağışı yok. 

Dün akşam saatlerinden itibaren rüzgarın kuzey yönlerden kuvvetlenmesi ve ani sıcaklık düşüşüyle birlikte Trakya’da (Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’ın iç kesimlerinde) karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. 

KAR NEZAMAN BİTİYOR: Kar yağışının aralıklarla Cuma günü sabah saatlerine kadar etkili olacağı tahmin ediliyor. Soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (buzlanma, don olayı ve karayollarında meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden esmekte olan rüzgarın yarın (28.11.2018 Çarşamba) öğle saatlerinden sonra kuzey ve kuzeydoğuya (Poyraz) dönerek kuvvetini arttırması; İstanbul ve Çanakkale başta olmak üzere Marmara'nın Batısı ve Kuzey Ege'de 29.11.2018 Perşembe gece saatlerine kadar zaman zaman fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.