BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.447,92
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Tekin'den Somali ve Libya açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Somali ve Libya'da yaşanan gelişmeleri değerlendirdi

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ''Türkiye'nin aşması gereken hangi sorunlar varsa anamuhalefet olarak biz de katkı sunmak istiyoruz, ama hiçbir şeyden haberimiz yok'' dedi.

Bayramın ilk günü Somali'ye gideceklerini anımsatan Tekin, Somali konusunda ilk başvuruyu yapan ve ilk kampanyayı başlatan partinin kendileri olduğunu belirtti. ''İktidarı taklit ediyormuş gibi bir anlayışın kamuoyunda olduğunu'' belirten Tekin, ''Bu proje Sayın Genel Başkanımızındır, bunu büyükelçiliğe gittiğinizde de göreceksiniz'' diye konuştu.

LEŞ KARGALARI

Tekin, Libya'daki gelişmeleri nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine de ''Bu akşam televizyonları izlerken adeta leş kargaları gibi, isimlerini vermek istemiyorum, birçok ülke, 'Libya'daki petrolü nasıl ele geçirebilirim' çabası içinde. Bir insanlık dramının yaşandığı yerde bu ülkelerin hiçbirini görmeniz mümkün değil. Kabul edilebilir bir yönetim anlayışı yoktu, ama siz 42 yıl bunlara göz yumacaksınız, özellikle Türkiye'deki son 6 aylık değişime bakınca doğrusu bir şaşkınlık içindeyim. Sayın Başbakan 'kardeşim' diye hitap ettiği ve kendi elinden almış olduğu ödülü bütün kamuoyuyla paylaşmıştı'' ifadelerini kullandı.