BIST 10.677
DOLAR 32,24
EURO 34,97
ALTIN 2.420,27
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Tekin'den istifa restine jet açıklama

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP İstanbul İl Yönetimi'ndeki görev değişimine itiraz ettiği haberlerini yalanladı!

Abone ol

CHP MYK'nin dünkü toplantısında CHP İstanbul İl Başkanlığı'na atanan Oğuz Salıcı'nın onaya sunduğu listeye Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin "istifa resti"yle tepki gösterdiği haberi balon çıktı.

TEKİN'DEN JET YALANLAMA

İŞTE HÜRRİYET'İN BALON HABERİ
Gürsel Tekin'in istifa resti çektiği yönündeki haberi Hürriyet gazetesi gündeme getirmişti. Gazete haberinde "Tekin, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na, "Listede size ve bana ağır suçlamalarda bulunan isimler var, kabul edilemez" dedi ve "istifa" resti çekti. Tekin, özellikle Ziya Disanlı'ya itiraz etti. Kılıçdaroğlu, son kararı kendisinin vereceğini belirterek tartışmayı bitirdi" ifadelerine yer vermişti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP MYK'da "istifa resti çektiği"ne ilişkin haberleri kesin bir dille yalanladı. Tekin, "Bu haberi yayanlar, kanıtlarını da ortaya koymalıdır" dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İstanbul İl Başkanlığı Yönetim Kurulu listesinin oluşturulması sırasında "istifa resti çektiği"ne ilişkin haberlerin doğru olmadığını açıkladı. Tekin, "Bir süredir hakkımda yalan haber üretmeye çalışan bir merkez var. Bu merkez dün gece de istifa resti çektiğime ilişkin haberleri dolaşıma soktu" ifadesini kullandı.

BASINA SERVİS EDENLER MÜFTERİDİR

CHP'li Gürsel Tekin, MYK'da yapılan görüşmelerin basına kapalı olduğunu belirterek, "Bu haberi yayanlar, toplantıda olmadığı halde, oradaymış gibi bilgi üretip basına servis yapanlar, istifa resti çektiğime ilişkin kanıtlarını da ortaya koymalıdırlar. Aksi taktirde bunu yayanlar da yazanlar da müfteridirler" dedi.

"KILIÇDAROĞLU İLE UYUM İÇİNDEYİZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile "tam uyum" içinde çalıştıklarını ve genel başkanın verdiği talimatları eksiksiz bir şekilde yerine getirmeye çalıştığını belirten Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Partimizin kültüründe, rest çekme, tehdit, blöf gibi olgular yoktur. Sayın Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu, hepimizin görüşlerini dinler ve son kararı verir. Belirleyici ve kesin olan Sayın Kılıçdaroğlu'nun tavrıdır. Bu yüzden, bizim rest çektiğimize ilişkin haberler doğru değildir."