BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Tekel işçilerinin yatacak yeri yok

Hükümet umut vermiyor ama Tekel işçileri de vazgeçmiyor. İşçiler kentte kalmak için Ankaralılardan destek arıyor.

Abone ol

İNTERHABER
ANKARA-
Uzun zamandır hükümetin kendilerine yönelik 4C uygulamasını protesto için Ankara'da eylem yapan TEKEL işçileri, hükümetle anlaşmadan dönmeme kararı aldı ama şimdi de işçilerin ikamet edecek yer sorunu baş gösterdi. Sendikaların misafirhanesinde geçici olarak barınan işçilerin konaklama sorununun çözülmesi için sivil toplum kuruluşları devreye girdi. İşçilerin, vatandaşların evinde ikamet edebilmesi için duyuru yapıldı. İsteyen Ankaralı, evinde TEKEL işçisinin konaklamasını sağlayacak.  

TEKEL İŞÇİLERİ EYLEME DEVAM EDİYOR

Hükümetin 'geri adım atmama' kararlılığına karşın TEKEL işçileri de eyleme devam kararında direniyor. İşçilerin eylemlerinin başlamasından bu yana Türk-İş Başkanlar Kurulu, bir saatlik işe geç başlama eylemlerini de içeren etkinliklerle, TEKEL işçileri ile dayanışma yapıyor.

KONAKLAMA SORUNLARI VAR

Sayıları her gün daha da artan TEKEL işçilerinin önemli bir sorunu da konaklama. Şu anda büyük bir kısmı Sendika misafirhanelerinde kalıyor. İşçilerin bir kısmı da demokratik kitle örgütlerinin evlerinde konuk ediliyorlar. Tekel işçileri bu sorunlarının çözümü için de Ankaralılardan destek bekliyor.

4C'Yİ KABUL ETMİYORLAR

TEKEL işçileri, “4-C” statüsünü kabul etmiyorlar. “4-C” yi kabul ederlerse 10 ay çalışıp 2 ay ücretsiz izin yapma zorunda kalacak ve şu anki ücretlerinin üçte birini alacaklarını, özlük haklarını ve güvencelerini kaybedeceklerini ileri sürüyorlar. Bu nedenle eyleme devam eden işçilerin şimdi de Ankara'da konaklama sorununun çözümü için çaba harcanıyor.