BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Tek isteği sağlığına kavuşmak

Adıyaman’da fazla kilosu nedeniyle yatağa mahkum olan kadın, tedavi ile normal kilosuna kavuşmak istiyor. <br/>Evlendiğinde 75 kilo olan 50 ...

Abone ol

Adıyaman’da fazla kilosu nedeniyle yatağa mahkum olan kadın, tedavi ile normal kilosuna kavuşmak istiyor.
Evlendiğinde 75 kilo olan 50 yaşındaki Rabia Polat, son 3 yılda 180 kiloya ulaştı. Üç ay öncesine kadar 150 kilo olan Rabia Polat, 3 ay içerisinde 30 kilo alarak 180 kiloya ulaştı. Şeker hastası olduğu için daha önceden defalarca doktora giden Rabia Polat, fazla kiloları nedeniyle yerinden kalkamayınca doktora da gidemez oldu.
Beş çocuk annesi Rabia Polat’a eşi Ramazan Polat bakıyor. Daha önceden fırında çalışan Ramazan Polat, eşi yatağa mahkum olunca işi bırakarak eşine bakmaya başladı. Tuvalet ve diğer ihtiyaçlarını yatakla gideren Rabia Polat, birkaç kişinin yardımıyla ancak yatakta oturabiliyor. Birkaç defa yataktan kalkmak isterken düşen Rabia Polat’ın ayağı yaralandı.
Maddi sıkıntı çeken ailenin tek isteği Rabia Polat’ın tedavi ettirilmesi. Yetkililerden yardım bekleyen Polat Ailesi, çaresiz olduklarını ifade ediyor. Çocuklarına sarılarak ağlayan Rabia Polat’ın birkaç yıl önce çekilmiş resminde ne kadar zayıf olduğu görülüyor.
Ramazan Polat, eşinin 3 sene içerisinde 180 kiloya ulaştığını belirterek, “Eskiden 75 kiloydu; bundan 3 sene evvel 80’e çıktı. Şimdi ise 180’i buldu; kalkamıyor. Hastane hastane dolaştık, bir netice alamadık. Evden çıkartamıyoruz. Bende çalışıyordum ama işten ayrıldım. Tuvaletini, elbisesini ben hallediyorum. Kalkamıyor, komşular gelip içerleri temizliyorlar. Taksiye binemez. Ayakları şişmiş. Ayaklarının altı patladı. Yetkililerden yardım istiyorum” dedi.
Hastalığını anlatırken gözyaşlarını tutamayan Rabia Polat ise tek isteğinin yeniden yürümek olduğunu kaydederek, şeker hastası olduğu için hastane hastane dolaşarak tedavi gördüğünü ancak bir sonuç alamadıklarını aktardı.
Kilolarının her geçen gün arttığını söyleyen Rabia Polat, yetkililerin hastalığına çare bulmasını ve tedavi ettirmesini istiyor.
(İHA)