BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.443,28
HABER /  DÜNYA

Tehlikeli gelişme: Üç istihbaratçı öldürüldü!

İran'da rejim karşıtı gösteriler bir kez daha alevlendi. İran’ın Irak sınırına yakın Piranşehr kentinde üç istihbarat mensubunun öldürüldüğü belirtildi.

Abone ol

İRAN Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri, Batı Azerbaycan eyaletine bağlı Piranşehr kenti kırsalında dün çıkan çatışmada üç askerin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Haberde ölen kişiler için 'adsız askerler' ifadesi kullanıldı. Söz konusu ifade İran’da ağırlıklı olarak istihbarat üyeleri için kullanılır. Konuya ilişkin ayrıntılı bilgi verilmezken, saldırganlarla ilgi arama operasyonu başlatıldığı bildirildi.

RUHANİ BİRKAÇ GÜNE BİTER DEMİŞTİ

Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telefonla aradığı İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ise protestoların birkaç gün içinde bitmesini umduğunu söylemişti.

BM'DEN İRAN MESAJI

Öte yandan, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad El Hüseyin protestolar sırasında onlarca kişinin hayatını kaybettiği yönündeki haberlerden derin rahatsızlık duyduklarını belirtti. El Hüseyin, güvenlik güçlerinin protestolara orantılı bir şekilde müdahele etmesi gerektiğini vurguladı. BM yetkilis ayrıca yaşananlara yönelik yönelik kapsamlı ve bağımsız soruşturmalar yürütülmesi gerektiğini söyledi.

İran'da şok gelişme 3 sır isim öldürüldü flaş açıklama var

ABD Başkanı Trump'tan olay İran açıklaması

İran'dan gösterilerle ilgili flaş açıklama

Türk market devi İran yatırımlarını askıya aldı!