BIST 10.240
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.394,22
HABER /  DÜNYA

Tecavüze uğradı hamile kaldı üstüne de...

Henüz 16 yaşındayken evli bir adamın tecavüzüne uğrayan ve bu yüzden 4 yıl hpis cezası aldıktan sonra devlet tarafından affedilen Afgan kız Gülnaz tecavüzcüsüyle evlendi.

Abone ol

Afgan genç kız henüz 16 yaşındayken, evli bir erkek tarafından tecavüze uğradı. Afganistan'da evli bir erkekle cinsel ilişki "zina" olduğu için Gülnaz 4 yıl hapis cezası aldı. Dönemin Devlet Başkanı Karzai tarafından affedilen Gülnaz kendisine tecavüz eden erkekle evlendi. Gülnaz tecavüzcüsüyle neden evlendiğini Amerikan CNN televizyonuna açıkladı.

KUZENİNİN KOCASI TECAVÜZ ETTİ

Afganistan'da 16 yaşındaki Gülnaz 2011 yılında kuzeninin kocası tarafından tecavüze uğradı. Tecavüz sonrası hayatı cehenneme dönen Gülnaz yıllar sonra Amerikan CNN televizyonuna konuştu. 

2011 yılındaki tecavüz sonrası Gülnaz, Afganistan yasalarına göre "zina" suçu işlediği gerekçesiyle 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Tecavüzcüsünden hamile kalan genç kız, dönemin Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai tarafından affedildi. Hapisten çıkan genç kız, kuzeniyle evli olan tecavüzcüsü Asadullah'la evlenmek zorunda kaldı. 

TECAVÜZCÜSÜNÜN ÜÇ ÇOCUĞUNU DOĞURDU

Yıllar sonra CNN televizyonuna konuşan Gülnaz şu anda 3 çocuk annesi. Hapisten çıktıktan sonra aile ve çevre baskısından dolayı Asadullah ile evlendiğini söyleyen Gülnaz, "Doğacak kızımın hayatını mahvetmek istemediğim için tecavüzcümle evlenmeyi kabul ettim. Biz geleneklerimize bağlıyız. Toplum tarafından hor görüleceğimize, ölmeyi tercih ederiz" dedi. 

Amerikan CNN televizyonu Gülnaz'la bu ropörtajı yapmak için kocası ve tecavüzcüsü Asadullah'tan izin olmak zorunda kaldı.