BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Tecavüz kurbanın cenazesi kaldırıldı

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de bir otobüste toplu tecavüze uğradiktan sonra ölen üniversite öğrencisi genç kadının cenazesi törenle yakıldı.

Abone ol

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de bir otobüste toplu tecavüze uğradiktan sonra ölen üniversite öğrencisi genç kadının cenazesi kaldırıldı.

Hindistan hükümeti tarafından kiralanan bir uçakla tedavi gördüğü Singapur'dan alınıp getirilen kadının cenazesi daha sonra dini törenle yakıldı.

23 yaşındaki tıp öğrencisinin tecavüze uğraması Hindistan halkını son iki haftadır sokağa döküyor. Halk ülkelerinde cinsiyetlere karşı tavırların, ve tecavüz ve kadınlara karşı şiddet uygulanmasına dair kanunların değişmesini istiyor.

Hindistan Başbakanı Manmohan Singh ve iktidardaki Kongre Partisi'nin lideri Sonia Gandhi, yerel saatle 04.15'te cenazeyi havalimanında karşıladı.

Altın sarısı tabutu ve kurbanın ailesini taşıyan konvoy daha sonra öğrencinin yaşadığı Delhi'nin Janakpuri semtine gitti.

Halka kapalı cenaze töreni sırasında yüksek güvenlik önlemleri alındı.

BBC'nin Delhi muhabiri Andrew North, tecavüze tepkisi eleştirilen hükümet protestoların daha da artmasından endişeli. Bu nedenle başkent Delhi'de polis bazı semtlere girilmesini hâlâ engelliyor.

Sonia Gandhi, bu tür olaylara yol açan "Hindistan'ın utanılması gereken toplumsal zihniyeti" olarak nitelediklerine karşı mücadele edeceğine söz verdi.

16 Aralık'ta gerçekleşen toplu tecavüz olayından dolayı tutuklanan altı erkek şimdi cinayetten de suçlanıyor. Suçlarının kanıtlanması durumunda altısı da ölüm cezasına çarptırılabilir.