BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.436,25
HABER /  GÜNCEL

TCK’da değişiklikler tamamlandı

Yeni Türk Ceza Kanunu’na değişiklik getiren 26 maddelik teklif Başbakan Erdoğan’ın görüşüne sunuldu. Teklifin bugün Meclis Başkanlığı’na sunulması bekleniyo

Abone ol

Değişikliklerin ihtiyacı karşılayıp karşılamadığı yönündeki sorularına olumlu cevap alması sonrasında, Erdoğan değişiklikleri kabul etti.
Yeni TCK üzerinde Adalet Bakanlığı, AKP’nin hukukçuları ve ilgili kurumlar tarafından hazırlanan 26 maddelik değişiklik teklifi Başbakan’ın görüşüne sunuldu.

Edinilen bilgilere göre Erdoğan, yeni düzenlemenin basının ihtiyaçlarını karşılayıp karşılamadığını sordu. “Önemli bir bölümü karşılandı” yanıtı üzerine Erdoğan değişiklikleri kabul etti.

Teklifin bugün Meclis Başkanlığı’na sunulması bekleniyor. Bu arada bazı yasaların, 1 Haziran’da yürürlüğe girecek yeni Türk Ceza Kanunu ile uyumlu hale getirilmesi amacıyla yürütülen çalışmalar tamamlanamadı.

Kaçakçılık, Türk parasının değerinin korunması, patent, markalar, endüstriyel tasarımlar ve TCK ile uyumlu hale getirilmesi gereken bazı yasaların yürürlük tarihlerinin 31 Aralık 2006’ya ertelemesi amacıyla da yasa teklifi hazırlandı.

Kaynak: ntv