BIST 10.267
DOLAR 32,31
EURO 34,84
ALTIN 2.408,13
HABER /  GÜNCEL

TBMMnin 30. başkanı seçildi

Meclis başkanlığı seçimlerinin 3. turu yapıldı. TBMM'nin 30. başkanı seçildi.

Abone ol

İNTERNETHABER

TBMM 30. Başkanını seçti... 3. turda oy vermle işlemleri tamamlandı.... 3. turda yeter oy sayısı 276... Dünkü 2. turu 322 oyla kapatan Mehmet Ali Şahin'in TBMM yeni Başkanı olarak bugün seçildi.

DTP'liler Erdoğan'ın uzatttığı zeytin dalına bugünkü seçimlerde bir jestle cevap verecekler. DTP adayı Hasip Kaplan adaylıktan çekilmişti. DTP'li vekillerin bugünkü turda Mehmet Ali Şahin'e oy vereceklerini açıkladı.

Dünkü oylamaya katılmayan Köksal Toptan bugünkü 3. tura katıldı ve halefi Mehmet Ali Şahin'in yanında yerini aldı.

OYLAMA SONUCU

Seçildikten sonra Şahin bir konuşma yaptı ve "Üzerime büyük bir görev yüklediniz" dedi.

MEHMET ALİ ŞAHİN KAÇINCI BAŞKAN?

Mehmet Ali Şahin bugün TBMM'nin yeni başkanı seçildi. Ancak haber kaynaklarının Şahin'in kaçıncı başkan olduğu konusunda kafaları karışıktı. Kimisine göre 25., kimisine göreyse 30. başkandı. Anadolu Ajansı ise Şahin'in 24. başkan olduğunu duyurdu.

Gerçek şöyle: Şahin Meclis'in 25. başkanı ama aynı zamanda 30. dönem başkanı...

"Görevde kaldığım sürece tam bir tarafsızlıkla yüce Meclis'e çalışacağıma tarafınızda ilan ediyorum. 1 Eylül'de başlayacak yeni yasama yılında Meclis'in gündemi çok yoğun olacak. Bugün TBMM 30. Başkanını seçti. Hepsini saygıyla anıyorum. Ama birinden bahsetmezsem konuşmam eksik kalır. O da Gazi Mustafa Kemal... Bana oy veren vermeyen tüm arkadaşlarım bana artık eşit yakınlıkta ve eşit uzaklıktadır. Büyük bir tarafsızlıkla hizmet edeceğimi bir kez daha belirtiyorum"