BIST 10.297
DOLAR 32,27
EURO 34,84
ALTIN 2.404,42
HABER /  GÜNCEL

Cesetleri birbirine sarılmış haldeydi

İkisi de 11 yaşındaydı. Cesetleri birbirine sarılmış halde bulundu. İki ailenin yüreği kül olup yandı. Acının fotoğraflarına bakmaya dayanılmaz...

Abone ol

Bartın'da fabrika tarafından açılan harfiyat çukuruna dolan yağmur suları 2 çocuğun ölümüne sebep oldu. Göletten çocuklarının cesetleri çıkartılan babalar, çocuklarına son kez dokunup, kokladı. Yürek burkan görüntülerin sonunda Vali Halil Işık, sorumluların bulunacağını belirtti.

DAHA 11 YAŞINDAYDILAR

Kazpınarı köyünde öğleden sonra serinlemek için yağmur sularının oluşturduğu yaklaşık 2.5 metre derinliğindeki gölete giren Ahmet Aydoğdu(11) ve Mehmet Başar(11) boğularak hayatını kaybetti.

Akşam saatlerinde çocuklardan haber alamayan yakınlarının, çocukların bisikletleriyle gölete gittiğini öğrenmesiyle ortaya çıkan olay üzerine jandarma ekipleri köylülerin de yardımıyla bölgede arama yaptı.

BİSİKLETLERİ GÖLETİN KIYISINDA

Gölet kenarında çocukların bisikletleri ve kıyafetleri bulunurken, göletteki suyun boşaltılarak arama yapılması için Bartın Belediyesi'nden vidanjör istendi. Bartın Valisi Halil Işık, Belediye Başkanı Cemal Akın ve İl Emniyet Müdürü Burhan Gümüş de olay yerine gelerek, arama çalışmaları hakkında bilgi aldı. Arama çalışmaları sırasında 2 ambulans ve çok sayıda asker görev aldı. Vatandaşlar da arama çalışmalarına yardımcı oldu. Vidanjör yardımı ile gölette biriken suyun bir kısmı boşaltıldı. Köylülerden bir kişi çekilen suların içine girerek suyun içinde çocukların cesetlerini aradı. Kısa süre sonra çocukların cesetlerine ulaşıldı.

BİRBİRLERİNE SARILI OLARAK BULUNDULAR

Birbirine sarılı olarak bulunan çocuklar sudan çıkartıldı. Göletten çıkartılan çocukların babaları, çocuklarına son kez sarılarak, adeta çocuklarını kokladı. Gözyaşlarının sel olup aktığı anlardan sonra çocukların cesetleri ambulanslarla Amasra Sağlık Ocağı morguna kaldırıldı.

Bartın Valisi Halil Işık, bölgede yaptığı açıklamada, "Cumhuriyet Savcımız olayla ilgili olarak soruşturmasını başlatıyor. Konuyu araştıracağız ve sorumluları ortaya çıkartacağız ve gerekeni yapacağız. Üzücü bir olay yaşandı. Ailelere başsağlığı diliyorum" dedi.

MİNİK BEDENLER GÖLETTEN BÖYLE ÇIKARILDI

[PAGE]



[PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE]