BIST 10.139
DOLAR 32,30
EURO 34,86
ALTIN 2.382,47
HABER /  POLİTİKA

TBMM'deki maratondan ilginç notlar

Kimi ıhlamur içti kimisi de uzun uzun gazetecilerle sohbet etti. İşte vekillerin bir günlük bütçe maratonu

Abone ol

TBMM Genel Kurulu'nda, 2011 Mali Yılı Bütçe görüşmeleri sakin başladı. Genel Kurul'da ilk gün bütçe görüşmeleri Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in sunuş konuşmasıyla başladı. Liderlerin izlemediği konuşmaya bakanlar ve milletvekillerinin de ilgi göstermediği gözlendi.

Bir saat 15 dakika konuşan Şimşek'in, konuşmasını takip eden tek kabine üyesi ise Devlet Bakanı Bülent Arınç oldu.

TBMM Genel Kurulu'nda, 2011 Mali Yılı Bütçesi'nin görüşmeleri sürüyor. Oturumu, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in yönettiği Genel Kurul'da görüşmeler sürüyor.

LİDERLER İZLEMEDİ, MİLLETVEKİLLERİ KULİSTE OTURMAYI TERCİH ETTİ

Bütçenin ilk gün görüşmeleri sakin başlarken, Maliye Bakanı Şimşek'in konuşmasına milletvekilleri de ilgi göstermedi.

Başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Maliye Bakanı Şimşek'in konuşmasını BDP, MHP ve CHP liderleri de izlemedi. Şimşek, 2011 Yılı Bütçesi'nin sunuş konuşmasını yaparken, iktidar ve muhalefete mensup milletvekillerinin kuliste oturduğu gözlendi.

Genel Kurul'da bulunan milletvekillerinin ise birbirleriyle sohbet ettiği izlendi.

Kabine sıralarında oturan bakanların ise Şimşek'in konuşması sırasında birbirleriyle sohbet ettiği ya da AK Parti'li milletvekillerinin talep ve notlarını almakla meşgul oldukları dikkatlerden kaçmadı.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, uzun bir süre kendi aralarında sohbet ederken, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise sık sık milletvekillerinin taleplerini ve kendilerine iletilen notlarla ilgilendiler.

ARINÇ'IN DİKKATİ

Bakanlar Kurulu sıralarında Şimşek'in konuşmasını kesintisiz dinleyen ve takip eden tek kabine üyesi Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç oldu.

Bu arada Genel Kurul'da bütçe görüşmeleri devam ederken, AK Parti'li vekiller Başbakan Erdoğan'ı Meclis'e gelişini beklediler. AK Parti yönetimi tarafından, Başbakan Erdoğan'ı karşılama ekibi olarak belirlenen milletvekilleri bir kaç kez yanlış uyarı nedeniyle, Erdoğan'ı karşılamak üzere Genel Kurul salonundan çıkmak zorunda kaldılar.

AYRINTILI BİLGİ VERDİ ANCAK YAZDIRMADI

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, kuliste uzun bur süre gazetecilerle sohbet etti. Gazetecilerin sorduğu tüm sorulara ayrıntılı yanıt veren Davutoğlu, söylediği hiç bir şeyin yazılmaması konusunda da basın mensuplarından söz aldı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek kuliste gazetecilerle sohbet etti ancak sorulan sorulara, "dişim ağrıyor" diyerek yanıt vermedi.

KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAYACAĞI BELGELER

CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu'nun, sabah saatlerinde basın bürolarına dağıttığı, "Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu Kayseri'de yaşanan yolsuzluk dosyalarını belgeleriyle açıklayacak" şeklindeki notu iktidar kulisinde sohbet konusu oldu.

Başbakan Erdoğan Meclis'e, Genel Kurul'da BDP'nin bütçe üzerine yaptığı konuşma sırasında geldi, ancak Genel Kurul yerine Meclis'teki makam odasına çıktı.

BAYKAL VE KILIÇDAROĞLU KARŞILAŞTI

CHP'nin eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, saat 16.20'de geldiği muhalefet kulisinde bir süre basın mensupları ile sohbet etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Kurul Salonu'na girerken Baykal ile tokalaştı. Baykal'da, Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını dinleyeceğini ifade etti.

"HASRET GİDERİYORSUNUZ

Baykal'ın basın mensupları ile sohbeti sırasında AK Parti'li Salih Kapusuz, "Hasret gideriyorsunuz" dedi ve Baykal ile tokalaştı.

KILIÇDAROĞLU, ARADA ÇIKTI

Bahçeli'nin konuşmasının ardından Genel Kurul görüşmelerine 10 dakika ara verildi. Arada dışarıya çıkan CHP Genel Başkanı, milletvekilleriyle bir süre sohbet etti. Kılıçdaroğlu'nun yanında Hakkı Suha Okay, Mustafa Özyürek, Muharrem İnce, Mehmet Akif Hamzaçebi yer aldı.

FAİK ÖZTRAK NOT VERDİ

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, kuliste bekleyen Kılıçdaroğlu'na bir not verdi ve cari açık ile ilgili ayaküstü bilgi verdi.

OKAY, "DEDE OLDUM" DEDİ

Kuliste oturan CHP Genel Başkanı'nın yanına gelen CHP Ankara Milletvekili Hakkı Suha Okay, "Dede oldum" diye haber verdi.

KILIÇDAROĞLU İLE BAYKAL IHLAMUR İÇTİ

Bu arada kuliste ayrı zamanlarda oturan Kılıçdaroğlu ile Baykal'ın da ıhlamur içmesi dikkat çekti.