BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.411,91
HABER /  DÜNYA

TBMM’de ‘Duran Adam’ eylemi

’Duran adam’ eylemine CHP’li Milletvekili Süleyman Çelebi’den destek geldi. Milletvekili Çelebi, TBMM önünde yaklaşık 45 dakika hareketsiz d...

Abone ol

’Duran adam’ eylemine CHP’li Milletvekili Süleyman Çelebi’den destek geldi. Milletvekili Çelebi, TBMM önünde yaklaşık 45 dakika hareketsiz durdu.
Taksim Gezi Parkı’na yapılan müdahaleyi protesto etmek için dans sanatçısı Erdem Gündüz’ün başlattığı ‘Duran Adam’ eylemine bir destek de CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi’den geldi. CHP’li vekil, TBMM önünde durarak, eylemlere destek verdi. Eylem öncesi gazetecilere açıklama yapan Çelebi, ‘Duran Adam’ eylemini anlamlı bulduğunu belirterek, “Durabildiğim müddetçe eyleme Meclis’ten destek vermek amacıyla buradayım. Mücadele yolunda ölenler için burada duracağım” diye konuştu.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, “Göze çok hoş gelen bir eylem ancak 5 dakika dursunlar gitsinler” şeklindeki ifadelerinin hatırlatılması üzerine Çelebi, “Artık eylem türümüzü de onlardan öğrenecek değiliz. Arınç başka işlere baksın. Bu işlerle ilgili Arınç ve Başbakan Erdoğan’ın yapacağı tek şey var o da artık bu zulme son versinler” dedi.

GÜL’E ÇAĞRIDA BULUNDU
TBMM Dikmen Kapısı önünde yaklaşık 45 dakika bekleyerek Gezi Parkı eylemlerine destek veren vekil, sıcaktan etkilenerek eylemine son verdi. Gazetecilere ikinci bir açıklama yapan Çelebi, şeker hastası olduğuna dikkati çekerek, “Hastayım ama direnç insanı burada durduruyor. Güneşin ortasında çok zor koşullarda durmanın zorlukları var” şeklinde konuştu. Çelebi, “Sesimizi çıkarttık gaz yedik, bakalım şimdi ne yöntem uygulayacaklar. Toplum artık tıkanma noktasına geldi. Cumhurbaşkanı Gül’ün gereken adımı atması lazım. Eğer bu baskılar, gözaltılar ve zulümler devam ederse, artık halk uyandı ve bu eylemler yaygın hale gelecek. Başbakan bir öz eleştiri yapmalı ve özür dilemelidir” ifadesini kullandı.
(İHA)