BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,71
ALTIN 2.410,70
HABER /  GÜNCEL

TBMM kürsüsüne bazuka, roketatar ile çıktı!

HDP'li vekil bölgede yoğunlaşan askeri operasyonları roketatar, bazuka ve mühimmat parçalarını TBMM'de kürsüye taşıyarak eleştirdi.

Abone ol

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, güvenlik güçlerinin Güneydoğu’daki yerleşim yerlerinde süren operasyonlarını Meclis’te kürsüye taşıdığı roketatar, bazuka ve mühimmat parçalarıyla eleştirdi.

Fişek ve şarapnel parçalarını AK Parti milletvekillerine gösteren Aslan, “Bunları sokaklardan, evlerden, camilerden topladık. İyi bakın, bunlar sürekli milletvekillerine, bize sıkılan biber gazlarının fişekleri. Dolu olsa size sıkacaktım, ama bize sıktıkları için boş. MKE yapımı mermi kovanları. Ama bize sıkılan mermilerde MKE yazmıyor.

"KAYIT DIŞI KURŞUNLAR BUNLAR"

Kayıt dışı kurşunlar bunlar. Bu kirli savaş bir an önce bitsin. 80 milyonu temsil eden 550 akıl bu sorunu çözmeye yeter” dedi.



"PATLAYICILAR 10 TON"

Bunun üzerine söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, terör örgütü PKK’dan ele geçirilen patlayıcıların 10 tonu bulduğunu belirterek, “Aynı malzemelerle bütünüyle farklı bir senaryo anlatmak mümkün. ‘İçinde gaz olsa sıkardım’ dedi. Acaba gizli fantezisi mi diye düşünüyorum” dedi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da Aslan için “Adeta PKK diliyle konuştu” diyerek hükümetin yanıt vermemesini eleştirdi. 

MECLİS’TE 17-25 ARALIK DÖVİZLERİ

CHP’li milletvekilleri 17-25 Aralık operasyonlarının ikinci yıldönümü nedeniyle hazırladıkları dövizleri TBMM Genel Kurulunda gösterdi. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök’ün, parti genel merkezinin dövizlerin gösterilmemesi yönünde talimatı olduğu yönündeki uyarılarına rağmen CHP’li milletvekilleri üzerlerinde “Yılın en uzun günü 17 Aralık”, “Hafızalarımızı sıfırlayamazsınız”, “Hırsızlık yapma kimsenin önüne yatma”, yazılı dövizlerle gazetecilerin bulunduğu locaya göstererek poz verdiler. CHP’li milletvekilleri ellerindeki dövizlerle birbirlerinin fotoğraflarını çekti.