BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

TBMM 1 Ekimde açılıyor

TBMM'nin 23. Dönem 3. Yasama Yılı, 1 Ekim Çarşamba günü açılıyor. Meclisi bu yasama yılı da yoğun gündem bekliyor.

Abone ol Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nin 23. Dönem 3. Yasama Yılı, 1 Ekim Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yapacağı açış konuşmasıyla başlayacak.

TBMM'nin resim açılışı, ikinci kez bayrama denk geliyor. Bundan 29 yıl önce de 5. Dönem 3. Yasama Yılı açılışı Kurban Bayramı'na denk gelmişti.

TBMM'nin açılış programı belli oldu. İlk tören Meclis'teki Atatürk Anıtı'nda yapılacak. TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başkanlık Divanı üyeleri ve milletvekillerinden oluşan heyet ile birlikte, saat 14.00'te Meclis'teki Atatürk Anıtı'na çelenk koyacak ve saygı duruşunda bulunacak. Buradaki tören, İstiklal Marşı'nın oturmasının ardından sona erecek.

TBMM Genel Kurulu, resim açılış nedeniyle Köksal Toptan başkanlığında saat 15.00'te özel gündemle toplanacak. Toplantıda ilk olarak yaşamını yitiren AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Yağmurdereli için saygı duruşunda bulunulacak. Toplantıyı açacak olan Toptan, yapacağı kısa bir konuşmasından sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü, konuşmasını yapmak üzere salona davet edecek. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeni yasama yılının açış konuşmasını yapacak. Genel Kurul, başka konuları görüşmeyerek 7 Ekim Salı gününe kadar çalışmalarına ara verecek.

Köksal Toptan, aynı günün akşamı, yasama yılının açılışı dolayısıyla Meclis'teki havuzlu bahçede resepsiyon verecek. Yaz tatili dolayısıyla seçim bölgelerinde bulunan birçok milletvekili, resim açılış için Ankara'ya gelecek. Açılışın ardından milletvekilleri bayram tatili için tekrar seçim çevrelerine dağılacak.