BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.519,16
HABER /  GÜNCEL

Tayland'da 'İranlı' bombacı yaralandı

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta meydana gelen bir dizi patlama en az beş kişinin yaralanmasına yol açtı. Yetkililer bu kişilerin İranlı olduğuna inanıyor.

Abone ol

Tayland yetkilileri İranlı olduğu düşünülen bir saldırganın başkent Bangkok'ta polise atmaya çalıştığı bombanın patlaması sonucu yaralandığını açıkladı.

Saldırganın her iki bacağının da parçalandığı kaydediliyor.

Polisin verdiği bilgiye göre, kentteki ilk patlama saldırganın başka İranlılar ile paylaştığı bildirilen evinde meydana geldi.

Yetkililer yerel saatle 14.20'de (TSİ 09.20) meydana gelen ve eve hasar veren patlama ardından evdeki iki kişinin kaçtığını; hafif yaralanan üçüncü bir kişinin ise yoldan bir taksi çevirmeye çalıştığını söyledi.

Taksi durmaya yanaşmayınca, saldırgan taksiye yanındaki bir bombayı fırlattı.

Ardından polisin üzerine bomba atmaya çalıştığı söylenen saldırgan, hedefi tutturamadı; meydana gelen patlamada her iki bacağını kaybetti.

Bu kişinin hastanede tedavi altına alındığı, üzerinde çıkan kimlik kartının ise İranlı olabileceğini düşündürdüğü açıklandı.

Kentin işlek ticari merkezlerinden biri olan Ekamai semtinde meydana gelen patlamalar sonucu saldırgan dışında dört kişi yaralandı.

İlk patlamanın meydana geldiği evi arayan polis, burada bir diğer patlayıcı daha buldu ve etkisiz hale getirdi.

Tayland makamları ayrıca Bangkok Havalimanı'nda da bir kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Ancak bu kişinin şüphelilerle ilgisi olup olmadığı konusunda bilgi verilmedi.

Başbakan Yingluck Shinawatra halka soğukkanlı olma çağrısında bulundu.

İsrail'in saldırı dalgası endişesi

Geçen ay ABD büyükelçiliği Bangkok'ta özellikle Amerikan ve İsrail hedeflerine saldırılar düzenlenebileceği uyarısında bulunmuştu.

Bangkok'taki saldırıdan bir gün önce de Hindistan ve Gürcistan'da İsrailli diplomatları hedef alan saldırılar düzenlendi.

İsrail bu saldırılardan İran ile Lübnan'daki Hizbullah hareketini sorumlu tutmuş; İran suçlamaları reddetmişti.

Bangkok'taki saldırıların hedefi henüz anlaşılamadı; ancak BBC güvenlik muhabiri Gordon Corera, zamanlama ve İran bağlantısının bu olayların eşgüdümlü olabileceği şüphesine yol açtığını söylüyor.

İsrail basını dünkü saldırıların İsrail hedeflerine bir saldırı dalgasının habercisi olmasından endişe duyuyor.

Hindistan'ın başkenti Delhi'de düzenlenen bombalı saldırıda, bir İsrail büyükelçiliği çalışanı, şoförü ve çevrede bulunan iki kişi yaralanmıştı.

Gürcistan'ın başkenti Tiflis’te bir İsrailli diplomatın aracının altına yerleştirilen bir bombanın ise etkisiz hale getirildiği bildirilmişti.