BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,68
ALTIN 2.403,04
HABER /  GÜNCEL

Tavuk reklamında oynayacak mı?

Kuş gribinin vurduğu tavuk sektörü çözümü Uğur Dündar'da buldu. Beyaz et üreticileri Dündar'a tavuk reklamında oynaması için teklif götürdü. Peki Dündar'ın cevabı neydi?

Abone ol

Ölü kuş için bakanı aradı

Türkiye’yi saran kuş gribi korkusu, ünlü gazeteci ve televizyoncu Uğur Dündar’ı da tedirgin etti. Eşi ve üç çocuğuyla birlikte yaşadığı İstanbul Kavacık’taki evinin bahçesine ölü bir kuş düşen Dündar, hemen harekete geçti. İlk olarak maskesini takıp kuş ölüsünün üzerine ve çevresine çamaşır suyu döktü. Eşine ve çocuklarına kesinlikle olay yerine gitmemelerini ve kuş ölüsüyle temas etmemelerini söyledi. Evdeki önlemlerin ardından bu kez telefonla Ankara’yı Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker’i aradı ve yardım istedi.

RAHATLATAN HABER

Bakan Eker anında olaya el koydu. İstanbul’da Tarım İl Müdürlüğü yetkililerine, “Uğur Dündar’ın bahçesinde ölü kuşu alın” talimatını verdi. Talimat üzerine görevliler Dündar’ın evine gitti ve kuş ölüsünü tetkik etmek için aldı.

Yapılan testlerde kuş ölüsünde virüse rastlanmadı. Kuşun doğal yollarla öldüğü belirlendi. Bu bilgileri alan Bakan Eker, Dündar’a iletti. Virüs bulunamadığını belirten Eker, “Dezanfektanı başarıyla uygulamışsınız. Bu kadar dezanfektan olunca virüs olsa bile bulmak epeyce zor” dedi.

Kuşun cinsi konusunda Dündar ile Bakan Eker anlaşamadı. Dündar kuşun atmaca olduğunu söylerken Eker, “Güvercin” dedi.

Beyaz et reklamında oynayacak

BEYAZ et üreticilerinin örgütlendiği Beyaz Der, tavuk eti reklamında oynaması için Uğur Dündar’a teklif götürdü. Dündar, hiçbir karşılık beklemeden teklifi kabul etti. Dündar’ın desteği beyaz et sektörünü sevindirirken, platform reklamın içeriğini hazırlamak için uğraşıyor. Uğur Dündar, kendisine reklam teklifi getirenlere, “Bu ulusal felaket haline geldi. Belirli şartlar altında tavuk yenilebiliyor. Bu reklam sayılmaz çünkü ülke yararı söz konusu. Elbette üzerime düşeni yapacağım” dedi.

Dernek Başkanı Demir Kunter, “Gerekli hazırlıklar yapıldıktan, reklamda neye yer vereceğimizi belirledikten sonra Uğur Dündar’a sunacağız. Kendisinin sektörün arkasında durması bizi çok mutlu etti. Yapılan yanlışlığın ve vahametinin farkında. Çok duyarlı bir vatandaş ve gazeteci olarak bizimle birlikte” diye konuştu.

Haber: Deniz GÜÇER / ANKARA
Kaynak: www.aksam.com.tr