BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Tatlıses'i uyutmayan ortağı konuştu

Tatlıses'in şikayetçi olduğu Iraklı ortağı Rojdi Sait iddiaları reddetti

Abone ol

İbrahim Tatlıses’in Kuzey Irak’taki ortağı Rojdi Sait, saldırı sonrası kendisinin adres gösterilmesine tepki göstererek, Tatlıses ile aralarında ağabey-kardeş ilişkisi olduğunu söyledi.

Öte yandan K.Irak'ta yatırımları olan gazeteci İlnur Çevik, Sait'in kötü bir ortak olduğunu ancak Barzani faktöründen ötürü Tatlıses'i vuramayacağını iddia etti.

Milliyet'ten Namık Durukan'ın haberine göre, bütün şüphelerin çevrildiği isim olan Sait, "Ben herkesten daha çok üzülüyorum. Benim servetim Tatlıses’e feda olsun. Yeter ki abim sağlığına kavuşsun" dedi.

Devlet Başkanı Celal Talabani’ye yakın olduğu öğrenilen Rojdi Sait, Irak’ın en zengin kişileri arasında gösteriliyor. Irak’ın devrik lideri Saddam Hüseyin’in oğulları Uday ve Kusay ile ortaklık yapan ve sonrasında Mısır’a kaçan Rojdi Sait bir süreden Erbil ve Süleymaniye kentlerinde büyük yatırımlara imza attı. Sait, iki yıldır Tatlıses’le bölgede toplu konut, büyük inşaat yatırımları, bingo gibi piyango oyunları ve demir fabrikası dahil bir çok alanda ortak yatırımlara girişmişti. Rojdi Sait ile Tatlıses arasındaki ortaklık bir süre önce bozulmuştu. Sait ise saldırı ile ilgili bir ilgisinin olmadığını belirterek, şöyle konuştu:


“Geçen hafta İstanbul’da birlikteydik. Ben ve misafirlerim Tatlıses Show’a katıldık. Ardından misafirlerimizle birlikte Tatlıses Kebap’ta yemek yedik. Irak’ta gerçekleştireceğimiz yeni projeleri konuştu. Hatta, ortağımız Abdulkadir Talabani Bey, Tatlıses’e Nissan bir cip hediye verdi. Tatlıses bu hafta sonu Erbil’e gelecekti. Ertelediğimiz İbo Bingo Şans oyunlarını yeniden başlatacaktık.”

ORTAĞIM DEĞİL AĞABEYİM

Rojdi Sait, Tatlıses’le ortaklığının sona erdiği iddialarını da reddederek, “Tatlıses’le bir çok alanda ortak projelerimiz vardı. Ortağım değil aynı zamanda bir abimdi. İbrahim Bey ile sadece iş değil ailece yakındık. Saldırıyı duyar duymaz gece uyuyamadım. Benim saldırıdan sorumlu tutulmam beni derinden sarstı. Aramızda bir husumet yok. İbrahim Bey’in sağlığına kavuşması için servetimi feda ederim” dedi.

TATLISES: IRAKLI ORTAK YÜZÜNDEN SABAHLARA KADAR UYUYAMIYORUM

İki hafta önceki Beyaz Show’da Tatlıses, Irak’ta özellikle Erbil’deki iş yaptığı ortağı Rüşdi Said ile yollarını ayırdığını söyledi. Irak’ta girdiği piyango ihalesinin yanı sıra Süleymaniye ve Erbil’de iş yapmaya başladıkları Said’e avukatı kanalıyla ihtarname çektiğini belirten Tatlıses, “İlk kez ortaklı iş yaptığım için sabahlara kadar uyuyamıyordum. En sonunda dedim ki, biz bu işi tatlılıkla bitirelim ama bu demek değil ki, Erbil’deki inşaatlar bitmeyecek. Söz verdim, söz vermek başka bir şeye benzemiyor” demişti.

'DÜZGÜN ADAM DEĞİL AMA CESARET EDEMEZ'

Tanınmış ses sanatçısı İbrahim Tatlıses'e düzenlenen suikastın arkasında kimler olduğuna ilişkin bazı düşünceleri olduğunu belirten, İlnur Çevik, TAKVİM'e özel açıklamalar yaptı. "Kuzey Irak'taki gelişmeleri yakından takip ediyorum. Tatlıses'in vurulması üzerine sabah, kilit isimlerle konuşmalar yaptım. Aldığım bilgilerin ışığında olayın arkasında ne olduğunu size anlatacağım" diyen İlnur Çevik, bazı detay bilgileri verdi:

"İbrahim Tatlıses, Mesut Barzani'den bizzat Kuzey Irak'ta inşaat işi aldı. Orada iş kovalayan Rüşdü Sait, hemen devreye giriyor. Tatlıses ile ortak oluyorlar. Rüştü Sait düzgün bir adam değil, zaten o nedenle orada iş alamıyordu. Ama nasıl olduysa Tatlıses'le ortak oldu. Cennet Bahçeleri ismi verilen inşaatlar başladı. Bir süre önce Rüşdü Sait, İbrahim Tatlıses'i Kuzey Irak yönetimime şikâyet etmiş. Tatlıses'in para vermediğini, işi kendisinin devam ettirdiğini söylemiş. Sıkıntılar olduğu belli. Rüştü Said'in Tatlıses'i vurdurması mümkün değil. Mesut Barzani çok kuvvetli bir istihbarat teşkilatına sahip, Tatlıses'in sadece ismiyle aldığı bir olayda bunu yapabilmesi, cesaret edebilmesi mümkün değil. Barzani yönetimi iki gün içinde Said'i bulur, cezasını verir. Barzani bölgesinde böyle bir şey olamaz. Kuzey ırak açısından vurulma olayını düşünmemek gerekir. Bu iş başka bir iş."