BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Tatil cenneti yabancı istilası altında

40 binin üzerinde yabancının gayrimenkul sahibi olduğu şehirde, bu sayı her geçen gün kat kat artıyor

Abone ol

Turizm şehri Antalya’da 40 binin üzerinde yabancı, gayrimenkul sahibi. Yerli ve yabancı turistlerin ilgi gösterdiği şehirde en fazla Almanlar konut sahibi olurken, ikinci sırada Ruslar yer alıyor.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Antalya Şube Müdürü Ömer Latif Yalçın Antalya'da gayrimenkul piyasasında, hem yerli hem de yabancı uyruklu müşterilere yapılan satışların son dönemde yükseldiğini söyledi. 

ALMANLAR BİRİNCİ SIRADA

Antalya’da taşınmaz sahibi olmuş yabancı uyruklu 40 binin üzerinde kişi olduğunu belirten Yalçın’ın verdiği bilgiye göre bu grubun büyük bir çoğunluğunu Almanlar, Ruslar, Danimarkalılar, İngilizler, Norveçliler, Hollandalılar oluşturuyor. Antalya'da yabancı uyruklu kişilerin mülkiyetteki taşınmaz sayısı 33 bin 317 seviyelerinde iken şehirde yabancı uyruklu kişilerin mülkiyetindeki taşınmaz alanı toplam yaklaşık 6,4 milyon metrekare. Bu alanda Almanlar 5 bin 492 adet konut ile birinci sırada. 

YAZ AYLARININ BAŞLARINDA SATIŞLAR ARTIYOR

Antalya’nın konut sektörü açısından cazip olduğunu ifade eden Yalçın, gayrimenkul sektörünün dönem dönem hareketlilik gösterdiğini özellikle yaz aylarının başlarında yabancılara konut satışlarının arttığını söyledi.

HANGİ GELİR GRUBU NEREYİ TERCİH EDİYOR?

Yabancıların daha çok deniz kenarında yer alan turizm bölgelerinde mülk edindiğini aktaran Yalçın, “Antalya konut talebinde yüksek gelirli kesimin tercihini Lara Sahil bandı oluşturuyor. Son yıllarda Konyaaltı'nın sahil bölümüne olan talep de arttı. Şehirde orta gelire sahip nüfus, fiyat olarak daha uygun olan bu bölgelerin arka kısımlarını, dar gelire sahip nüfus ise şehrin çeperlerinde yer alan bölgeleri tercih ediyor. Antalya ilinde merkez ilçelerde konut tipleri ve bunlara olan talepler farklılık gösteriyor.” diye konuştu.