BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Tatbikat bombası Oslo'da panik yarattı

ABD Büyükelçiliği yakınına park ettiği söylenen bomba yüklü aracın bir tatbikat sırasında unutulduğu anlaşılana dek geçen iki saat içinde Oslo'da panik yaşandı.

Abone ol


Polise öğleden önce 11.22'de gelen, bir bombalı otomobilin ABD Büyükelçiliği'nin yanında park etmiş yolundaki ihbar, Norveç'in başkentinde iki saat süren bir paniğe yol açtı.

Bomba uzmanlarından oluşan bir ekip hemen otomobilin bulunduğu yere gönderilirken, büyükelçilik ve yakın bir mesafede bulunan Kraliyet Sarayı ile 500 metre mesafedeki tüm binalar derhal boşaltıldı.

Caddeler yayalara ve trafiğe kapatılırken, metro ulaşımı da durduruldu.

Olay yerine çok sayıda ambülans ve itfaiye çağrılırken, helikopterlerin inebilmesi için, bölgedeki bir stadyumda oynanmakta olan maç yarıda kesilerek seyirciler dışarı çıkarıldı.

Anders Behring Breivik'in geçen yıl Temmuz ayındaki bombalı saldırısının yarattığı travmayı henüz üzerlerinden atamamış Norveçliler tam bir panik yaşarken aynı olayda aciz kalmakla eleştirilen polis bu kez olayın hasarsız atlatilabilmesi için aşırı bir gayret gösterdi.

Ne var ki iki saat sonra otomobilin altındaki nesnenin bomba süsü verilmiş bir paket olduğu anlaşıldı.

Cismin bomba olmadığı anlaşılınca sat 13.30 sularında alınan önlemler kaldırıldı.

Bir saat sonra polisten yapılan açıklamada, otomobilin terör saldırısına karşı ABD Büyükelçiliği'nin yapmış olduğu bir tatbikat sırasında kullanılmış olduğu ve daha sonra unutulduğu bildirildi.

Emniyet Müdürlüğü sözcüsü ABD Büyükelçiliği'nin başkentte paniğe yol açan bu olaya neden olmalarından dolayı özür dilediğini belirtirken, kurum olarak ABD'den tazminat talep edeceklerini açıkladı.