BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Taşlanarak öldürülen kadının kocası şok etti

Pakistan'da ailesinin taşlayarak öldürdüğü kadının kocasıyla ilgili ortaya çıkan gerçek ürpertti. Meğer kocası onunla evlenmek için ilk karısını öldürmüş.

Abone ol

Pakistan'da Ferzana İkbal adlı hamile kadının taşlanarak öldürülmesine yönelik tepkiler dinmemişken, ortaya şok edici bir gerçek çıktı.

Kurbanın kocası, Ferzana ile evlenebilmek için ilk eşini boğarak öldürdüğünü itiraf etti. 45 yaşındaki İkbal, "Ferzana'ya aşıktım. bu aşk yüzünden ilk eşimi öldürdüm" dedi.

Pakistan polisi, oğlunun kendisini affetmesi ve Pakistan'daki tartışmalı kan yasasıyla İkbal'ın ceza almaktan kurtulduğunu belirtti.

Bu yasa uyarınca katil, işlediği cinayette kurbanın ailesine para ödemesi karşılığında cezaya çarptırılmıyor.

BİR KIZLARINI DA ZEHİRLEMİŞLER

İstediği adamla evlendiği için öldürülen Ferzana İkbal'ın ailesi hakkındaysa yeni bir iddia ortaya atıldı.

Genç kadının ablasının da 4 yıl önce yine ailesi tarafından öldürüldüğü ileri sürüldü.

İddialara göre, damatları ve ailesiyle anlaşmazlığa düşen aile, kızlarından eşini terketmesini istedi. Ancak genç kadın bunu reddedince zehirlenerek öldürülmüş.

Bir kızını taşlayarak öldüren, ikinci kızını da öldürdüğü iddia edilen baba ise tutuklandı.

taşlanarak-öldürüldü-pakistan.jpg

BAŞBAKAN OLAYA EL KOYDU

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, üç gün önce genç bir kadının görücü usulü evliliğe karşı çıktığı için kendi ailesi tarafından taşlanarak öldürülmesinin ardından sorumluların cezalandırılması için harekete geçti.

Şerif, 25 yaşındaki üç aylık hamile Farzana Parvin'in ülkenin kuzeydoğusundaki Lahor kentinde, adliye binasının önünde öldürülmesine uluslararası tepkilerin büyümesi üzerine yetkilileri derhal eyleme geçmeleri ve sorumluları bulmaları emrini verdi.

Şerif, "Bu tür acımasız eylemler, Pakistan halkı tarafından kabul edilemez" dedi.

Başbakanın açıklamasının ardından genç kadının amcası ve iki kuzeninin de aralarında bulunduğu dört kişi gözaltına alındı.

KENDİ RIZASIYLA EVLENDİĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

Parvin ailesi, Muhammed İkbal'i 25 yaşındaki kızlarını kaçırmakla suçlamış ve mahkemeye başvurmuştu. Salı günü mahkeme heyetine kendi rızasıyla evlendiğini söylemek için adliye binasına gelen Farzana, ailesi tarafından linç edilmişti. Farzana Parvin'in babası, olaydan sonra polise teslim olmuştu.

Parvin'in saldırı sırasında yaralanan eşi İkbal de polisin yapılanlara seyirci kaldığını ve saldırıyı durdurmak için hiçbir şey yapmadığını söyledi.