BIST 9.149
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,57
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Taşeron işçilere kadroda son durum nedir bu 4D kadrosu

Taşeron işçiler ne zaman kadroya geçecek taşeron işçiler hangi statüden kadroya geçecek? Taşeron işçilerin kadroya geçmesinin açıklanmasının ardından hangi statüde kadroda yer alacağı merak edilmeye başlandı. Açıklamalara göre taşeron işçiler 4D'li olacak. Peki nedir bu 4D hangi haklar var?

Abone ol

Binlerce kişinin beklediği taşerona kadroda artık sona gelindi. Birkaç gün içinde meclise gelecek olan taşerona kadroda 4D statüsü ön plana çıkıyor. Gelin hep birlikte kadroya geçecek olan taşeron işçilerin 4D statüsüne bakalım.

Başbakan Binali Yıldırım dün yapacağı seyahat öncesi taşeron işçilerle ilgili açıklama yaptı. Taşeron işçi konusunda sona yaklaşıldığını söyleyen Yıldırım, ""Taşeronların elbette daimi kadroya alınması ile ilgili çalışmalar hemen hemen tamamlanma aşamasına geldi. Biz henüz içeriği nedir, kimler vardır, kimler yoktur, böyle bir açıklama yapmış değiliz. Birkaç gün sonra mesele net olarak ortaya çıkacak. Onun için şu anda söylenenlere itibar etmeyin" dedi.

TAŞERON İŞÇİLERE 4D KADRO  4D taşeron işçilerin kadroya alınmasında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'ndaki 4/D statüsüdür. Taşeron işçiler bu kadroya alınarak kamu işçisi olacaklar. İşte konuya ilişkin Bakan Sarıeroğlu’nun yaptığı açıklama: Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Jülide Sarıeroğlu: Çok fazla taşerona verilmiş olan iş var kimseyi kırmadan dışında tutmadan en iyi model bu olduğu için bu şekilde sonuca ulaştık. 450 bin kişiyi tam kadrolu olarak almış olacağız. Çok büyük bir rakam bu. Ben bazı rakamları da vermek istiyorum. Hali hazırda bu direkt kadroya aldığımız kardeşlerimizle ilgili olarak işçi 4/D sayısı 109 bin kişi. 109 bin işçimiz var kamuda biz 450 bin kişiyi kadroya alıyoruz. Yaptığımız işin büyüklüğünü anlatmak açısından bu rakamı vermeliyim. Bu anlamda ben gerçekten hayırlı olmasını diliyorum. İkinci aşamada belediyelerde ve il özel idarelerde çalışan kardeşlerimizin durumu var. Buradaki kardeşleri belediye iktisadi teşekküllere alıyoruz. İl özel idarelerinde de böyle olacak.