BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.247,52
HABER /  GÜNCEL

Taşeron işçi sınavında Marilyn Monroe soruldu!

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde taşeron işçi Gülcan Öztürk'e, Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Turgay Gülenç, ‘John Kennedy'in sarışın ve kıvırcık saçlı bir sevgilisi vardı, senin gibi." diye Marilyn Monroe’u sorduğu iddia edildi...

Abone ol

DİYARBAKIR'IN Bismil Belediyesi’nde kadroya geçmek isteyen taşeron işçilere sözlü sınavda ABD Başkanı Kennedy’nin Hollwood efsanesi Marilyn Monroe ile ilişkisinin sorulduğu iddia edildi. Elenen işçi Gülcan Öztürk'ün iddiası olay olacak gibi...

Bismil Belediyesi’nde kadroya alınacak 160 taşeron işçi ile geçen cuma günü mülakat yapıldı. Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Turgay Gülenç başkanlığındaki 5 kişilik komisyonun, kadın işçi Gülcan Öztürk’e suikast sonucu öldürülen eski ABD Başkanı John Kennedy’nin yasak aşkı Marilyn Monroe ve “aldatılan eşi” ile ilgili soru yönelttiği iddia edildi. Gazete Habertürk'ten Mehmet Kayahan'ın haberine göre belediye kültür müdürlüğünde 11 ay önce çalışmaya başladığını söyleyen Öztürk, mülakatta yaşadıklarını şöyle anlattı:

SENİN GİBİ KIVIRCIK SAÇLI BİR SEVGİLİSİ VARDI... 

“Bana ‘ John Kennedy Havaalanı nerede?’ diye soruldu. Cevabını düşünürken, kaymakam bey hemen ekledi: ‘Sarışın ve kıvırcık saçlı bir sevgilisi vardı, senin gibi.’ ‘Bilmiyorum’ deyince cevabını kendisi verdi ve ‘Marilyn Monroe’ dedi. Sonra, ‘Kennedy’nin karısı kocasının onu aldattığını öğrendiğinde ne tepki verdi?’ sorusunu yöneltti. Bu sorular karşısında büyük bir şaşkınlık yaşadım, cevap vermedim. Mülakatı geçemediğim için işime son verildi. Kültür biriminde çalışmama rağmen, beni park, bahçeler ile temizlik biriminde görevlendirdiler. Bütün verilen işleri en iyi şekilde yaptım. Kadro beklerken işimden oldum. İtirazda bulundum.”

KENNEDY HAVAALANINI SORDUM, MARİLYN MONROE'U DEĞİL... Öztürk itirazının sonucunu beklerken, konuyla ilgili Kaymakam Gülenç ise iddialara ilişkin şunları söyledi: “Kendisine ‘John Kennedy kimdir? John Kennedy Havalimanı nerededir?’ gibi sorular sorduk. ‘Havalimanı İstanbul’dadır’ diye cevap verdi. Haliyle sınavı geçemedi. Zaten ‘John Kennedy Havalimanı İstanbul’dadır’ diyen birini kültür müdürlüğünde çalıştıramazdık. Asla John Kennedy’nin yasak aşkı Marilyn Monroe ile ilgili bir şey sormadık. Mülakatta başarısız olunca intikam hırsıyla iftira atıyor. Hakkında gerekli yasal işlemi yapacağız. Bir arkadaşımızın tavsiyesi ile işe almıştık. Yaptığı hiçbir iş yoktu, karıştırıyordu, sorunluydu, sıkıntılıydı. Mülakatta ona göre biraz zor soru sorduk ama çok da zor sorular değildi.”

SORULAN DİĞER SORULAR... Mülakatta bazı kişilere ise “İbrahim Tatlıses nerelidir?”, “Yemeği kim yapar?”, “Treni kim kullanır?”, “Cumhurbaşkanı yokken yerine kim bakar?”, “Diyarbakır’ın kaç ilçesi vardır?”, “Bismil’in nüfusu ne kadardır ve kaç köyü vardır?”, “Diyarbakır’ın plakası kaçtır?” gibi sorular yöneltildiği öğrenildi.