BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,02
ALTIN 2.509,93
HABER /  MAGAZİN

Tarık Akan Hrant Dink'i tehdit etti mi?

Bakırköy'de Taş Mektep olarak bilinen Rum Ortaokulu'nu kiralamak için yarışan iki ünlüden biri olan Tarık Akan'ın Hrant'in Dink'i tehdit ettiği iddia edildi

Abone ol

Ünlü sinema oyuncusu Tarık Akan, Hrant Dink'i tehdit etti mi? Akan'ı kızdıracak iddia Zaman gazetesinde yer aldı. "Kurşunkalem" başlıklı bir yazıda, Akan'ın dönemin ünlü mafya babası Dündar Kılıç'ı devreye soktuğu ileri sürüldü.

Hükümetin azınlık vakıflarının taşınmazlarının iade edilmesine karar vermesiyle birlikte Bakırköy'deki Rum Ortaoku gündeme geldi.

Dink ailesine yakın bir kaynağa dayandırılan habere göre Hrant Dink, ünlü bir yazar olarak tanınmaya başlanınca Tarık Akan olaydan duyduğu üzüntü duymuş. Dink ailesinin bu konunun haber yapılmasına ve konuşulmasına karşı olduğu belirtiliyor. İddialara Tarık Akan'ın ne diyeceği merak edililiyor.

Peki bugüne kadar pek az kimsenin bildiği; ancak dillendirmekten ısrarla kaçındığı söylenen konunun ayrıntıları ne? İşte o yazıdan bir bölüm:

"1989'da Bakırköy'de Taş Mektep olarak bilinen bir zamanların Rum Ortaokulu'nu kiralamak için iki ünlü yarıştı. Ünlü sinema sanatçısı Tarık Akan ve Hrant Dink, okulu almak için kısa süreli de olsa bir rekabet içine girdi. Dink, Akan'ın Taş Mektep'i kiralamak istediğinden habersiz olarak okulun sahibi Rum Vakfı ile anlaşıp, epey de bir bedel ödeyerek binayı kiraladı. Dink orayı kitabevi yapmak istiyordu. Akan ise o zamanlar boya deposu olarak kullanılan ve aynı zamanda ilkokulu okuduğu binayı harap halden kurtarıp okul yapmak istiyordu. Dink'lerin orayı kiraladığını öğrenince, okulu kendisinin çok almak istediğini bizzat yanlarına giderek iletti. Ancak bu rekabete hiç beklenmedik isimler yani mafya karıştı. Yine iddialara göre Tarık Akan, dönemin ünlü mafya babası Dündar Kılıç'ı devreye soktu. İki ünlü isim arasında bir müddet gerilimli günler yaşandı. Sonunda iş tatlıya bağlandı! İki tarafı Beşiktaş'ta buluşturan Kılıç, sorunu kökünden çözdü ve binanın yeni kiracısı Tarık Akan oldu."