BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Tarihi yarımadada tekerlekli rekor denemesi

9. Allgau Orient Rally-Dostluk ve Barış Rallisi’ne katılmak üzere İstanbul’a gelen ralliciler, yarış öncesi Guinness Rekorlar Kitabı için te...

Abone ol

9. Allgau Orient Rally-Dostluk ve Barış Rallisi’ne katılmak üzere İstanbul’a gelen ralliciler, yarış öncesi Guinness Rekorlar Kitabı için tekerlekle rekor denemesi yaptı. 400 metrelik alanda tek tekerleği sürükleyerek zamanla yarışan ralliciler, kıyasıya mücadele etti.
Fatih Belediyesi’nin evsahipliğinde tarihi Sultanahmet Meydanı’nda düzenlenen "9. Allgau Orient Rally-Dostluk ve Barış Rallisi"ne katılmak üzere İstanbul’a gelen 600 rallici, Guinness Rekorlar Kitabı’na girebilmek için rekor denemesi yaptı. 400 metrelik parkurda tekerleği sürükleyerek yarışı en önde tamamlamak isteyen ralliciler, zamanla yarıştı. Startla birlikte tekerleklerini hızlı bir şekilde süren ralliciler, Sultanahmet Meydanı’nda renkli görüntüler oluşturdu. Yarışta rakiplerini geçerek varış noktasına ulaşan Alman rallici Wilfried Gehr, ipi göğüsledi. Yarışa katılmaktan mutluluk duyduğunu belirten Gehr, “Bunu İngiltere’de Guninnes Rekorlar Merkezi’ne bildirdik. Videoları gönderip oradan cevap bekleyeceğiz. 400 metrelik bir alan. Tabi alışık olmadığımız bir şey” dedi.
Ralliciler, zorlu yarış sonrası hatıra fotoğrafı çektirdi.
(İHA)