BIST 10.267
DOLAR 32,22
EURO 34,77
ALTIN 2.411,45
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tarihi Niksar kalesi ayağa kalkacak

Türkiye tarihine sahip çıkıyor. Yok olmaya yüz tutan Niksar kalesinin restorasyonu için çalışmalar başladı.

Abone ol

Tokat'ın Niksar ilçesinde, çok sayıda tarihi eseri bünyesinde barındıran Niksar Kalesi'nde restorasyon çalışması başlatıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca yapılan ihale sonucunda dörtte birlik bölümünde bir firma tarafından restorasyona başlanan Niksar Kalesi'nde, 15 kişilik bir ekiple çalışmalar sürüyor.

Restorasyon çalışmalarını yapıldığı bölümde incelemelerde bulunan Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Restorasyonun 19-20 Haziran arasındaki Tokat Tarihi Kentler Birliği buluşmasına kadar bitirilmesini çok önemsediklerini ifade eden Yadigar, firma yetkililerine çalışmalarını hızlandırmak anlamında destek verdiklerini söyledi.

Niksar Kalesi'nin restorasyonunun ilçenin kaderinin değişmesinde önemli bir adım olacağını vurgulayan Belediye Başkanı Yadigar, şunları kaydetti:

''Kale restore edildiği takdirde, şehir ayağa kalkacak. Çünkü Niksar Kalesi bölgede çok önemli bir tarihi derinliği olan, büyüklük olarak da Türkiye'de sayılı kalelerden birisi. Restorasyon tamamlandığında Niksar Kalesi bölgenin turizm potansiyelini tetikleyecek. Bu yönde biz gerekli tanıtım çalışmalarımızı üst düzeyde sürdürüyoruz.''