BIST 10.273
DOLAR 32,27
EURO 34,82
ALTIN 2.410,27
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Belediyelerin 23 Nisan kutlama yarışı

23 Nisan Çocuk Bayramı kutlamaları için Ankara belediyeleri yarışta. Büyükşehir ve Çankaya Belediyelerinden çok sayıda etkinlik var.

Abone ol

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları için Ankara belediyeleri büyük bir yarışa girdi. Büyükşehir Belediyesi 111 araçlı "Masal Dünyası Korteji" oluşturacak. Çankaya Belediyesinin sürprizi ise çeşitli çocuk korolarından oluşturulan, ''Bin Çocuk Korosu'' konseri olacak.

Çankaya Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık tarafından ''çocukların özgürce şarkılar söyleyerek, dayanışma içinde büyümeleri amacıyla'' oluşturulan ''Bin Çocuk Korosu''nun Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde sahne alacağı bildirildi.

Bayram kutlamaları çerçevesinde ayrıca, Çankaya İlköğretim Okulu öğrencilerinin resimlerinden oluşan ''Geleceğin Ressamları'' başlıklı sergi de açılacak.

Büyükşehir Belediyesinin 9 kilometrelik korteji Altınpark'ta başlayacak. Kortejde seğmenler, ejderha, King Kong, Ret Kit, Örümcek Adam gibi çizgi film kahramanlarının maketleri ve balonları bulunacak. 24 Nisan günü düzenlenen bu etkinliğin ardından Kızılay'da da havai fişek gösterileri düzenlenecek.