BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Tarihe geçen iki Beşiktaşlı

Simao ve Sivok dün akşam Beşiktaş formasıyla tarihe geçecek iki gol attı, işte ayrıntılar..

Abone ol

Beşiktaş'ın yıldızı Simao, Avrupa Ligi'nde yabancı ülke takımının formasıyla, Portekiz ekibine gol atan ilk Portekizli oldu. Kartal'ın, Avrupa'daki 200. golüne ise Sivok imza koydu.

Simao Sabrosa, Beşiktaş'ın dün akşam belki de en vasat isimlerinden biriydi, ama tarihe geçmek ona kısmet oldu.

Maçın ikinci yarısında Fernandes'in mükemmel ara pasıyla buluşarak bir anda kaleciyle karşı karşıya kalan Simao, meşin yuvarlağı ağlara gönderirken farkı ikiye çıkardı, Kartal'ı rahatlattı. Simao bu golle yabancı bir ülke takımının forması altında UEFA Avrupa Ligi'nde bir Portekiz takımına gol atan ilk Portekizli olmayı da başardı.

Simao aynı zamanda Beşiktaş formasıyla Avrupa'da ilk kez gol sevinci yaşarken, bu golde bir başka Portekizli Fernandes'in asist yapması da ilginç bir rastlantı oluşturdu. Kartal'ın, Avrupa kupalarındaki 200. golünün altına ise Tomas Sivok imzasını attı. Tıpkı ligde oynanan Sivasspor maçındaki gibi Fernandes'in kornerinde kafayla meşin yuvarlağı filelerle buluşturan Çek futbolcu, siyah-beyazlı takımın, Avrupa'daki 200. golünü atma onuruna sahip oldu.

Kartal'ın Avrupa'daki ilk golünü 1958 yılında Real Madrid'le oynanan ve 1-1 biten Şampiyonlar Kulüpler Kupası maçında Kaya Köstepen atmıştı.
Siyah-beyazlı takımın 100. golünü ise 2003-2004 sezonunda yine 1-1 sona eren Lazio karşılaşmasında Daniel Pancu kaydetti.