BIST 10.320
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.462,00
HABER /  GÜNCEL

Tarafın bayrak haberi yalan çıktı

Taraf Gazetesi, 'Batman"lı şehit askerin cenazesinde Türk Bayrağı protestosu' diye manşet attı. Ama işin aslı öyle değil.

Abone ol

GÜLŞAH ERDEM
İNTERNETHABER- ÖZEL

ANKARA-
Taraf gazetesinin bugün manşetine taşıdığı, Bilecik’te ölen asker Ergin Önen’in cenazesinde ‘Türk bayrağı konulmadı’ haberine, aileden isyan var. Olayın aslının Taraf’ın yazdığı gibi olmadığını anlatan aile, işin aslını İNTERNETHABER’e anlattı.

Şehit er Ergin Önen’in ağabeyi Ercan Önen, İNTERNETHABER’e yaptığı özel açıklamada Türk Bayrağı’na bir tepkileri olmadığını ve Taraf’ın yazdığı gibi bir protestonun bulunmadığını söyledi. Taraf Gazetesine öfke kusan Ercan Önen, şunları söyledi:

KOMUTANLARDAN İZİN ALDIK

“Cenaze Batman Havalimanından camiye götürülünceye kadar tabutta Türk Bayrağı vardı. Ama sadece camiden mezarlığa götürülürken Türk bayrağını kaldırdık. Çünkü, dini sembol olarak kullandığımız yeşil bir örtü ile defnetmek istiyorduk. Bu bizim dini inancımız gereğiydi. Bunu Türk Bayrağı’na protesto olarak yorumlamak provokasyondur.Cenazeyi Batman Havaalanından bizzat ben aldım. Havaalanından camiye kadar cenazenin üzerinde Türk bayrağı vardı. Camiye getirildikten sonra komutanlar ve yetkililerden izin alarak dini inançlarımızı yerine getirmek için Türk bayrağını kaldırıp üzerine yeşil örtü örttük. Cenazeyi yaklaşık 100 metre kadar bu şekilde taşıdıktan sonra defnettik. Bu haber yapılırken bize danışsalardı böyle bir haber yapmazlardı. Doğrusunu yazarlardı. Annem bu haber yüzünden rahatsız oldu. Çok üzüldü, öfkeli. Hepimiz öfkeliyiz.”

“BU BAYRAK HEPİMİZİN”
Ercan Önen, Türk bayrağının sadece Kürtlere ya da Türklere ait olmadığını Türkiye Cumhuriyeti Devletine ait olduğunu söyledi. Önen, bir amcasının şehit, bir diğer amcasının da gazi olduğunu da belirterek, “Türk bayrağına saygımız tamdır” dedi.

TSK'NIN SORUŞTURMASI BEKLENİYOR

Önen, kardeşinin ölümüne ilişkin olarak TSK'ya karşı dava açıp açmayacaklarına yönelik olarak da, "Genelkurmay Başkanlığı kendi içinde zaten bir soruşturma açmış.. Bunun bilgisini bize verdiler. soruşturmanın tamamlanmasını bekliyoruz. Soruşturma sonucuna göre bir tavır belirleyeceğiz. O soruşturma bitmeden herhangi bir yasal işlem başlatmayı düşünmüyoruz" dedi.