BIST 10.267
DOLAR 32,29
EURO 34,82
ALTIN 2.411,90
HABER /  GÜNCEL

Taraf muhabiri Adliyeye gitti!

Taraf muhabiri Mehmet Baransu Balyoz Planı'na ilişkin CD'leri savcılığa sunacak.

Abone ol

Taraf Gazetesi muhabiri Mehmet Baransu, "Balyoz Güvenlik Harekat Planı"na ait olduğu belirtilen belgelerin de içinde bulunduğu 4 adet CD'yi savcılığa sunmak üzere Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine geldi.

Adliyeye hakim ve savcıların kullandığı üst kapıdan giriş yapan Baransu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı'nın kendisinden istediği belgelerin içinde bulunduğu orijinal CD'leri getirdiğini dile getirerek, çantasından çıkardığı 4 adet CD'yi gazetecilere gösterdi.

4 adet DVD halinde belgeleri savcılığa teslim eden Baransu, adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Baransu, "Sabah suç duyurusu için gelmiştik. Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı, 'resmi yazı ile isteyecektim sen geldiğine göre müsait olduğun bir zamanda getirirsin' dedi.

Ben de şimdi getirdim teslim ettim. Soruşturma açılıp açılmadığını sordum. 'Şu anda yazdım. Savcılarla görüşüp yoğunluk durumuna göre iki savcıyı görevlendireceğim' dedi." diye konuştu.

Kendilerinde bulunan tüm belgeleri savcılığa verdiğini söyleyen Baransu, "Tüm belgeleri verdim. Tüm orijinal belgeler, hangi bilgisayardan çıktığı, ıslak imzalar, yansılar ne varsa." diye konuştu.