BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67

Tanzim Satış ve Milli Piyango kuyruğunda ki provokatör aynı…

Cahil laikleri istismar etmekten başka bir işe yaramamış olan bir kitap çalışması 2.500 liradan satışa sunulduğunda sabahın erken saatinde oluşan kuyruğa giderek aynı hassasiyet ile gazetecilik neden yapılmadı?

Yok aslında birbirinden farkımız…

Bulduğumuz en küçük bir fırsatı kendi tarafımıza yontup, karşı tarafın açıklarını yakaladığımızda provoke etmekte üstümüze yok…

Daha geçenlerde cahil Müslümanları “yanmaz kefen” sattıkları için alaya alıp dalga geçen solcular, Atatürk’ü istismar edip bir kitabı 2.500 liraya satmaktan çekinmediler. Hem de bunu alayişle yapmaktan geri kalmadılar.

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu…

Hatırlarsınız 2018 son günlerinde bu sütunlarda milli piyango kuyruğundaki insanları provoke eden Ahsen TV muhabirini eleştirmiştim. “Maksat üzüm yemek değil bağcıyı dövmek” olunca Ahsen TV muhabiri provokasyonun en alasını yapmaktan geri kalmamış, hatta kendine vurmaları için vatandaşları tahrik etmişti.

O günlerde benim gibi solcularda haklı olarak bu durumu eleştirmiş ve Ahsen TV muhabirini provokatörlük yapmakla suçlamışlardı. Haklılardı da…

Ancak dün yaşadığımız bir olay yine “bu ne perhiz bu ne lahana turşusu” nevidendi. Bu kez sahnede Gazeteci İrfan Değirmenci vardı. Ahsen TV muhabirine rahmet okuttururcasına vatandaşları provoke etmekten geri kalmadı.

Hükümet son zamanlarda artan sebze-meyve fiyatlarına bir önlem olarak Tanzim Satış mağazaları açtı. Bu uygulama o kadar rağbet gördü ki vatandaşlar mağazaların önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Düzen verme ve yoluna koyma maksadı ile vatandaşa dönük yapılan bu hizmet anlayışını doğru okumak gerek. Tanzim Satış sayesinde vatandaşlar, sebze ve meyveleri marketlerdeki, pazardaki fiyatlardan ucuza satın alacak.

Tanzim Satış mağazalarını olumlu karşılayanlar kadar eleştirenler de var. Eleştiriler hakaret sınırına varmadığı sürece bir sıkıntı yok. Eleştirebilirsin tabii. Bu en doğal hak… Buna bir şey dediğimiz yok.

Lakin, Ahsen TV muhabirini milli piyango kuyruğundaki vatandaşları provoke ettiği için kınayanlar bu sefer kınadıkları işe kendileri soyundular.

Eline mikrofon ve kamerayı alan İrfan Değirmenci Tanzim Satış kuyruğundaki vatandaşlarla gerek soruları gerekse alaycı yaklaşımları ile provoke etmeye başladı… Yaptığı ve istediği Ahsen TV muhabirinin yaptığından farklı değildi…

Sözüm ona senin eline fırsat geçti, etik olup olmadığına, doğru olup olmadığına bakmaksızın provokatif haberciliğe soyunuyorsun hemen…

Demezler mi adama;

Sadece vatandaşa hizmet olsun anlayışı ve düşüncesi ile gerçekleştirilen önlem mahiyetinde ki bu uygulamaya özellikle seçim öncesi provoke kokan bu sözde gazetecilik aşkı neden?

Cahil laikleri istismar etmekten başka bir işe yaramamış olan bir kitap çalışması 2.500 liradan satışa sunulduğunda sabahın erken saatinde oluşan kuyruğa giderek aynı hassasiyet ile gazetecilik neden yapılmadı?

15 Temmuz’da aç kalırım endişesi ile banka kuyruğunda olanlara neden görüntü alınarak röportaj yapılmadı?

Bu Tanzim Satış noktaları neden bu kadar rahatsızlık verdi?

Tanzim Satış uygulamasına neden olmuş zincir market patronlarına giderek “bu kadar fahiş etiket fiyatları ile neden halka zulüm ediyorsunuz” diye soruldu mu?

Gezi olaylarında taşkınlık yaparak hain güçlere yardımcı olan güruhu haberler vasıtası ile “masum ve ürkek vatandaşlar” olarak gören zihniyet Tanzim Satış kuyruğunda ki "masum aile fertlerine" yönelik sözde gazetecilik anlayışı ile tahrik unsuru oluşturacak soru kalıplarını neden zikreder ki?

Ben bu kadarı ile iktifa edeyim varın siz soruları çoğaltın…

Sanırım toplum olarak gerginlikten beslenen bir yapıya büründük. Kavga, hakaret, küfür, alay etme bizim besin kaynaklarımıza döndü adeta.

Tanzim Satış ve Milli Piyango kuyruğunda ki provokatör aynı zihniyet maalesef...

Birbirimizin açığını kollar olduk. Yakalayınca da çakıyoruz…  

Oysa kötü olan, çirkin olan her yerde kötü ve çirkindir. “Benim provokem iyi, senin provoken kötü” anlayışı bizi hiç de sağlıklı bir yere götürmez.

Bir an önce aklımızı başımıza devşirmeli, birbirimizin açıklarını kollayıp yakalayınca fırsata çevirmekten vazgeçmeliyiz. 

facebook.com/msbeser

twitter.com/msbeser

instagram.com/msbeser