BIST 8.974
DOLAR 32,33
EURO 35,03
ALTIN 2.282,09
HABER /  EKONOMİ

Tanzim satış ne zaman bitecek?

Tarım Kredi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, "Tanzim satışta 2,5 aylık planlamamız var. Fiyatlarda ciddi gevşeme oldu. Bazı marketler patates ve soğanı 2 liradan satmaya başladı." açıklamasında bulundu

Abone ol

Tarım Kredi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, tanzim satışlarıyla birlikte fiyatlarda ciddi gevşeme olduğunu söyledi. Gündeme ilişkin açıklamada bulunan Poyraz marketlerin patates ve soğanı 2 liradan satmaya başladıklarını söyledi.

Tarım ürünlerinde dönemsel artışlar yaşandığına değinen Payroz, meteorolojik durumun etkisiyle üründe azalmaya karşı talepteki devamın fiyat noktasında dengesizliklere sebep olabildiğini ifade etti.

Poyraz, bu yıl seçim atmosferinin de etkisiyle fiyat artışlarının beklenenin üzerinde gerçekleştiğine dikkati çekerek, kurum olarak doğrudan üreticiden aldıkları ürünleri belediyeler aracılığı ile tüketiciye teslim ettiklerini belirtti.

Ankara, İzmir, Mersin, Antalya ve Sakarya olmak üzere 5 bölgeden alım yaptıklarını belirten Poyraz, "5 kooperatifle başlayan alım süreci artarak devam etti. Sahada 50 personelimiz alımlar noktasında çalışmalarını sürdürüyor. 7 gün 24 saat esaslı durmaksızın üreticiden aldığımız ürünleri büyükşehir ekiplerine teslim ediyoruz." diye konuştu. 

FIRSATÇILARA FIRSAT YOK... Tanzim satış noktalarının piyasada fiyatların düşürülmesinde önemli rol oynadığına işaret eden Poyraz, şunları kaydetti:

"Fiyatlarda dün itibarıyla yarıya varan, bazı ürünlerden daha fazla çekilme oldu. Domates bu operasyon başlamadan önce 10 lira ve üzeri fiyatla satılırken, dün biz 3 liradan satışa başladık ve market zincirlerinde de fiyatlarda ciddi düşüş oldu. Salatalık 8 lirayken 4 liraya, biber 11 lirayken 6 liraya, patlıcan 10 lirayken 4,5 liraya, soğan 4 lirayken 2 liraya, patates 4,5 lirayken 2 liraya sattık.

Bizim arkamızdan da marketlerde ve manavlarda fiyatlarda ciddi gevşeme oldu. Özellikle patates ve soğanda 2 liradan satış yapmaya başladılar. Kamuoyuna, 'Bu işin bir piyasası var. Bu piyasada sistemin bozulması noktasında fırsatçılara imkan verilmeyecek. Devlet olarak tüm kurum ve kuruluşlarımızla vatandaşımızın hakkını koruma noktasında sahaya ineriz.' mesajı verildi."

NE ZAMAN KADAR DEVAM EDECEK...Kamuoyunda, söz konusu mekanizmanın bir seçim çalışması gibi tartışma konusu yapıldığını anımsatan Poyraz, "Tanzimsatışta 2,5 aylık planlamamız var. Örtüaltı üretimin yanısıra açık alanlardaki ürünler de piyasaya girdiğinde fiyatlarda ürün bolluğundan kaynaklanan bir gevşeme olacak." ifadesini kullandı.