BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,75
ALTIN 2.400,00
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Tanrıkulu Mandela'yı uğurlamaya gitti!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Nelson Mandela'nın verdiği mücadele ve elde ettiği başarının tüm ezilen ve hor görülenlere yeni bir umut olduğunu söyledi.

Abone ol

Bugün Johannesburg'a giderek Mandela'nın cenaze törenine katılacak olan Tanrıkulu yaptığı açıklamada, Güney Afrika'da genç bir avukat iken Apartheid rejimine başkaldıran ve ayrımcılık karşıtı mücadelesinden ötürü 27 yıl hapis yattığı halde insanlık adına verdiği mücadeleden asla yılmayan Nelson Mandela'nın, nam-ı diğer Madiba'nın tüm dünyanın gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandığını belirterek, "Madiba'yı son yolculuğuna uğurlamak üzere, partimiz CHP'yi temsilen, Güney Afrika'ya gitmeyi bir borç olarak görüyorum" dedi.

1993'te Nobel Barış Ödülü alan ve 1994 yılında Güney Afrika'nın ilk siyah devlet başkanı olan Madiba'nın açtığı eşitlik ve özgürlük yolunun bugün farklı ülkelerdeki milyonlarca insana esin kaynağı olduğunu ifade eden Tanrıkulu, şöyle dedi:

"Çünkü siyahların maruz kaldığı ırkçı-ayrımcı uygulamalara karşı Madiba'nın verdiği mücadele ve elde ettiği başarı, tüm ezilen ve hor görülenlere yeni bir umut olmuştur.

Kuşkusuz Madiba'nın ölümü, onun arkasında bıraktığı insan hakları mücadelesi mirasının etkisini azaltmayacaktır. Onun bizzat hayatıyla, ödediği bedellerle ortaya koyduğu irade, insan hakları için mücadele eden hepimizin yolunu aydınlatmaya devam edecektir."